Hlavní obsah

Finsko - Česko 8:1Na mistry světa nestačili. Florbalisté utrpěli na úvod EFT vysokou porážku

Turku

Čeští florbalisté podlehli v úvodním utkání na Euro Floorball Tour v Turku domácímu Finsku vysoko 1:8. Tým koučovaný asistenty Radkem Sikorou a Milanem Fridrichem prohrával po úvodním dějství s úřadujícími mistry světa už 0:4. Další duel čeká český tým v pátek od 12:30 se Švédskem.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Matěj Jendrišák se na archivním snímku snaží prosadit proti finské přesile v semifinále MS.

Článek

Nový kouč české reprezentace Petri Kettunen, který dovedl Finy v prosinci loňského roku ke zlatu na mistrovství světa v Rize, sledoval duel jen z tribuny. Má totiž ještě smlouvu s Finskou florbalovou federaci. Jeho noví svěřenci drželi bezbrankový stav do 11. minuty.

Skóre otevřel devětatřicetiletý Mik Kohonen a v první třetině překonali brankáře Michala Rebra ještě Johansson, Leikkanen a Salo. Po 109 vteřinách druhého dějství se prosadil podruhé v utkání Leikkanen, pak dokázali Češi Finům delší dobu čelit.

V 39. minutě překonal Strandberga Tomašík, ale to bylo z české strany vše. Naopak Finové po dvou trefách Kotilainena a jedné Lastikky zvýraznili rozdíl.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Turku:
Finsko - Česko 8:1 (4:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Mika Kohonen (Salin), 14. Johansson (Salin), 15. Leikkanen (Piha), 19. Salo (Hoikkanen), 22. Leikkanen (Piha), 51. Kotilainen (Savonen), 54. Kotilainen (Salo), 54. Lastikka (Kivilehto) - 39. Tomašík (Gruber). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 657.
Švýcarsko - Švédsko 5:6 (1:4, 3:1, 1:1).

Reklama

Související témata: