Hlavní obsah

Švédská florbalistka Ellilä ve Vítkovicích skončila

Vítkovice

Půl roku, na jehož konci byly stříbrné extraligové medaile, odehrála ve Vítkovicích švédská florbalistka Madeleine Ellilä. Před pár dny se blonďatá hráčka rozhodla přerušit bohatou florbalovou kariéru, a přijala pracovní nabídku a vrátila se do Švédska.

Foto: Vlaďka Zoubková

Švédská florbalistka Madeleine Elliläová po půl roce končí ve Vítkovicích.

Článek

„Z téhle zprávy jsem byl smutný. Za ten půl rok zanechala v týmu nesmazatelnou stopu. Jednak svou vůlí bojovat o každý míček, o každý centimetr před brankou, tak i svým pozitivním přístupem a radostí z florbalu," řekl prezident florbalových Vítkovic Tomáš Krásný.

Ellilä se angažmá ve Vítkovicích stala první florbalistkou na světě, která nastoupila ve všech čtyřech elitních soutěžích, tedy švédské Superlize, finské NSL, švýcarské DNLA a české extralize. Ve Finsku slavila dokonce titul s SC Classic, totéž se jí povedlo v Norsku, pohárové zlato má zase z vítkovického angažmá. „V životě se každý z nás dostane na rozcestí, kdy musí zvažovat, co pro něj bude nejlepší a prioritní. Madeleine si nyní vybrala cestu bez florbalu a tohle musím respektovat. Nic ale nemusí být definitivní a možnosti další spolupráce jsou stále otevřené," zakončil Krásný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články