Hlavní obsah

Jendrišák útočí v anketě Florbalista sezóny na čtvrtý triumf v řadě

Útočník Matěj Jendrišák ze švédského Linköpingu se může stát rekordně počtvrté za sebou vítězem ankety Florbalista sezony. Konkurenty celkově už pětinásobného nejlepšího českého hráče jsou mezi pěticí nominovaných finalistů Marek Beneš z Tatranu Střešovice, Jiří Curney z Mladé Boleslavi, Patrik Dóža z Chodova a Patrik Suchánek ze švédského Dalenu.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Matěj Jendrišák (vlevo) na archivním snímku z utkání s Finy.

Článek

V ženské kategorii má rovněž možnost obhájit loňské prvenství Eliška Krupnová ze švédského Pixba Wallenstam. Spolu s ní jsou v nominaci Denisa Billá s Martinou Čapkovou z FK Herbadent Jižní Město, Denisa Ratajová z finského SB-Pro a Tereza Urbánková z Chodova.

Vyhlášení se koná v pátek od 19:45 při slavnostním večeru na parníku Bohemia Rhapsody během plavby po Vltavě. Oproti minulým ročníkům se během něj odtajní vítězové už jen čtyř anket. Vedle dvou hlavních to budou ocenění pro nejužitečnější hráče superligy mužů a extraligy žen.

Nejlepším hráčem nejvyšší soutěže florbalistů bude Beneš, Curney, či Dóža. Z extraligy florbalistek vybraly samy hráčky za hvězdu sezony jednu z tria Billá, Denisa Ferenčíková z Vítkovic a Gabriela Žůrková z Jičína.

Ostatní vítězové už byli zveřejněni a při slavnostním večeru budou oceněni. Nejlepším brankářem se stal poprvé Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi. Brankářkou sezony je už popáté Jana Christianová z FK Herbadent Jižní Město, která navázala na vítězství z let 2010, 2011, 2012 a 2014.

Nejlepším trenérem v mužské kategorii byl zvolen stejně jako loni David Podhráský z mistrovského Chodova, trenérem sezony v ženské kategorii se stal poprvé Jiří Velecký z Vítkovic.

Juniorem sezony byl vyhlášen Ondřej Němeček ze Střešovic a juniorkou Nela Jiráková z Chodova. Devátou sezonu za sebou jsou nejlepší dvojicí rozhodčích Petr Černý a Jiří Janoušek, kteří celkově triumfovali dvanáctkrát.

Nominace a výsledky anket Florbalista sezóny 2016/17
Nominace (v abecedním pořadí):
Florbalista sezóny:
Marek Beneš (Tatran Střešovice)
Jiří Curney (Mladá Boleslav)
Patrik Dóža (Chodov)
Matěj Jendrišák (Linköping/Švéd.)
Patrik Suchánek (Dalen/Švéd.)
Florbalistka sezóny:
Denisa Billá (FK Herbadent Jižní Město)
Martina Čapková (FK Herbadent Jižní Město)
Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam/Švéd.)
Denisa Ratajová (SB-Pro/Fin.)
Tereza Urbánková (Chodov)
Nejužitečnější hráč superligy:
Marek Beneš (Tatran Střešovice)
Jiří Curney (Mladá Boleslav)
Patrik Dóža (Chodov)
Nejužitečnější hráčka extraligy:
Denisa Billá (FK Herbadent Jižní Město)
Denisa Ferenčíková (Vítkovice)
Gabriela Žůrková (Jičín)

Reklama