Hlavní obsah

Česko - Slovensko 7:4Florbalistky porazily na turnaji v Mladé Boleslavi Slovensko, úspěšní byli i jejich kolegové

Mladá Boleslav

České florbalistky vstoupily do domácího turnaje v Mladé Boleslavi výhrou nad Slovenskem 7:4. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se na tom podílela útočnice Eliška Krupnová. V sobotu se svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského od 16:00 utkají s Německem. Také čeští florbalisté porazili v prvním ze dvou přípravných utkání v Mladé Boleslavi Slovensko 9:5. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl Ondřej Mikeš, dvakrát skóroval debutant Martin Meliš a trefil se také další z nováčků, teprve patnáctiletý Filip Langer. Odveta se Slováky čeká tým finského trenéra Petriho Kettunena v sobotu od 19:00.

Foto: ČFbU

České reprezentanky zleva Eliška Krupnová, Dominika Šteglová, Jana Vojáčková a Tereza Urbánková.

Článek

Český tým se ujal už vedení ve třetí minutě, kdy po přihrávce Krupnové překonala Krištofovou Ratajová. V úvodním dějství přidaly ještě další dvě branky Urbánková s Kapcovou, pak se trefila až na konci druhé třetiny Krupnová, která vstřelila po 41 vteřinách závěrečné dvacetiminutovky i další gól. Ve 43. minutě zvýšila už na 6:0 rovněž druhou brankou v zápase Kapcová.

Čisté konto Christianové sebrala v 47. minutě Pintérová, ale za 78 sekund dovršila hattrick Krupnová. Slovenky, které vedou čeští trenéři Michal Jedlička a Markéta Šteglová, ale dokázaly třemi trefami zkorigovat výsledek. Nejdříve se prosadila Paulína Hudáková a pak dvakrát Ferenčíková, která první branku vstřelila v přesilové hře.

Favorizovaní Češi se v úvodu nedokázali prosadit a od 15. minuty prohrávali po brance Dudoviče. Kettunen ve své premiéře na lavičce týmu na české půdě mohl být spokojenější vzápětí, když Meliš dvěma góly otočil stav a představení juniorů ještě dovršil v 19. minutě ve vlastním oslabení Langer.

V druhém dějství zvýšili do 34. minuty na pětibrankový rozdíl Mikeš, Šebek a další debutant Delong. Ale za Slováky dokázali ještě před druhou pauzou odpovědět Joščák, Řezanina a Kubovič. V závěrečné části po Němečkově trefě znovu zkorigoval stav Koval, ale výhru pak zvýraznili Suchánek s Veltšmídem.

Turnaj tří zemí florbalistek v Mladé Boleslavi:
Česko - Slovensko 7:4 (3:0, 1:0, 3:4)
Branky a nahrávky: 3. Ratajová (Krupnová), 12. Urbánková (Billá), 15. Kapcová (Ratajová), 38. Krupnová (Ratajová), 41. Krupnová (Jiráková), 43. Kapcová, 49. Krupnová - 47. Pintérová, 54. P. Hudáková, 58. Ferenčíková (Košturiaková), 60. Ferenčíková (Z. Šponiarová). Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Pol.). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 219.
Přípravný zápas florbalistů:
Česko - Slovensko 9:5 (3:1, 3:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 16. Meliš (Suchánek), 18. Meliš (Langer), 19. Langer, 26. Kisugite (Veltšmíd), 28. Šebek (Jendrišák), 34. Delong (Mikeš), 43. Němeček (Mikeš), 55. Suchánek (Rýpar), 58. Veltšmíd - 15. Dudovič (Joščák), 36. Joščák (Dudovič), 37. Řezanina, 38. Kubovič (Kubaský), 49. Koval (Kubaský). Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Pol.). Vyloučení: 3:2, navíc Šebek - Koščo oba 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 352.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články