Hlavní obsah

Česko - Finsko 3:5Čeští florbalisté podlehli na úvod EFT Finsku

Čeští florbalisté podlehli při vstupu do turnaje Euro Floorball Tour ve švýcarském Kirchbergu úřadujícím mistrům světa Finům 3:5. Svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena sice dvakrát dotáhli ztrátu, ale v 46. minutě vstřelil vítěznou branku Matias Veikkola a finskou výhru pak potvrdil Sami Johansson.

Článek

Finové vedli v deváté minutě díky brankám Joonase Pylsy a Jamiho Manninena 2:0. Češi ale dokázali do konce úvodního dějství vyrovnat díky gólům Milana Tomašíka a Tomáše Sýkory, který 47 sekund před pauzou při vyloučení Niclase Meyera využil přesilovku.

Po polovině utkání vrátil Finům vedení Manninen, ale v 46. minutě smazal ztrátu Martin Pražan. Jenže Finové bleskově odpověděli už za deset vteřin díky Veikkolovi a za čtyři minuty zvýšil Johansson.

Zdramatizovat závěr mohl Matěj Jendrišák, který ale v 57. minutě neproměnil trestné střílení. Při následném vyloučení Aara Astaly se Finové také ubránili.

Turnaj Euro Floorbal Tour mužů v Kirchbergu (Švýcarsko):
ČR - Finsko 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. Tomašík, 20. Sýkora, 46. Pražan (Ondrušek) - 7. Pylsy (Junkkarinen), 9. Manninen (Astala), 33. Manninen (Pylsy), 46. Veikkola (Junkkarinen), 50. S. Johansson (Salo). Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons (oba Lot.). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 219.

Reklama

Související témata: