Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 2:3Češky odjedou z MS bez medaile! Florbalistky bitvu o bronz těsně prohrály

Aktualizováno

České florbalistky odjedou z MS v Bratislavě bez medaile. V bitvě o bronz nad Švýcarkami dvakrát vedly, ale nakonec prohrály 2:3. Hattrickem rozhodla souboj o medaili Corin Rüttimanová, vítěznou branku dala v 50. minutě z trestného střílení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Česká dílčí radost během duelu o bronz na MS. Nakonec ale slavily Švýcarky.

Článek

K 43. utkání na mistrovství světa nastoupila obránkyně Denisa Billá a vyrovnala rekord Lotyšky Baiby Jurušaové. Do sestavy se po dvouzápasové pauze způsobené zraněním zadního stehenního svalu vrátila členka prvního útoku Denisa Ratajová.

Češky se v první třetině nejdříve ubránily při trestu za špatné střídání. Christianová pokusy Švýcarek spolehlivě kryla a ve 14. minutě jí po střele Rüttimanové pomohla tyč. Na druhé straně měla největší možnost Kapcová, která po přihrávce Ratajové zblízka trefila brankářku Heiniovou.

Po 24 vteřinách druhého dějství otevřel skóre český tým. Švýcarská gólmanka vyrazila pokus Kapcové i první dorážku Ratajové, ale Krupnová už bekhendem zamířila přesně. V 26. minutě vyrovnala Rüttimanová, která poslala ránu přesně do levého horního rohu české branky.

Otočit stav mohla ve 32. minutě Gerigová, ale Christianové pomohla horní tyč. Hned z následné akce se Češky dostaly znovu do vedení. Po střele Urbánkové doklepla balónek ze vzduchu Kubišová a radovala se z první branky na turnaji.

Janovského výběr pak nevyužil přesilovou hru při trestu Ulberové. Na přelomu druhé a třetí třetiny se Češky ubránily při trestu Ratajové, která po odpískání srazila Zwinggiovou. Švýcarky podruhé v utkání smazaly ztrátu v 48. minutě díky Rüttimanové.

V 50. minutě po šanci Švýcarek odpískali finští sudí Kirjonen a Sirkka trestné střílení. Český tým i po záběrech na kostce proti jeho nařízení marně protestoval. Penaltu proměnila Rüttimanová a stav 2:3 se ani po šancích na obou stranách už nezměnil

Mistrovství světa florbalistek v Bratislavě:
O 3. místo:
ČR - Švýcarsko 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Krupnová (Ratajová), 32. Kubišová (Urbánková) - 26. Rüttimannová (Martiová), 48. Rüttimannová (Ulberová), 50. Rüttimannová z trestného střílení. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 2508.
Sestava ČR: Christianová - Jiráková, Čapková, Leierová, Koníčková, Billá, Beránková - Kapcová, Krupnová, Rtaajová - Mlejnková, Urbánková, Řepková - Kubišová, A. Bočanová, Plášková. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Sascha Rhyner.
O 5. místo:
Slovensko - Lotyšsko 6:4 (2:0, 0:0, 4:4)
Branky: 18. a 44. M. Šponiarová, 55. a 59. K. Hudáková, 6. P. Hudáková, 60. Ferenčíková - 28. Z. Bankavová, 44. Priedeová, 52. Egleová, 60. Garklavová.
O 7. místo:
Norsko - Polsko 3:12 (0:3, 2:5, 1:4)
Branky: 34. Haugová, 34. Einstulenová, 59. Gillbergová - 8., 24., 51. a 55. Arendarczyková, 20. a 25. J. Krzywaková, 8. Piotrowská, 29. Szelzchenová, 33. Plechanová, 35. Paziová, 44. Mareková, 59. vlastní.

Reklama

Související témata: