Hlavní obsah

Šárka zařídil šesti body výhru florbalistů Bohemians nad Znojmem

Praha

Šesti body za čtyři branky a dvě asistence pomohl útočník Jakub Šárka k výhře florbalistů FbŠ Bohemians v 16. kole superligy nad Znojmem 8:7 po samostatných nájezdech. Hrdina utkání svůj výkon korunoval vítězným gólem v rozstřelu. Hattrick a jednu přihrávku zaznamenal v dresu vítězů David Šimek. Pražané se posunuli na sedmou pozici o bod před Tatran Střešovice.

Článek

Na lavičce Bohemians se už objevil trenér Michal Jedlička, který ještě v sobotu vedl Slovensko na mistrovství světa florbalistek v Bratislavě a pomohl mu k historicky nejlepšímu pátému místu.

"Návrat do reality byl pro mě krutý. Nepovedlo se mi připravit notičky, proto jsme zahráli úplnou tužku. Znojmo nás předčilo v bojovnosti a odváží si krásný bod," řekl Jedlička webu Českého florbalu.

"Bod je pro nás dnes vítězstvím. Po sérii nepovedených zápasů jsme prolomili střeleckou impotenci a dali více než tři branky. Jsme rádi, že jsme odehráli vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem. Na tento výkon musíme navázat," uvedl trenér Znojma Jan Šťastník.

Nováček už nemůže počítat s výpomocí zkušeného útočníka Milana Fridricha, který se musí věnovat povinnostem asistenta trenéra mužské reprezentace po boku Petriho Kettunena. Ve stejné roli se vrátí i na lavičku Tatranu Střešovice.

"Těžko se mi o tom hovoří. O situaci jsem věděl zhruba měsíc, ale celou dobu jsme se snažili, aby u nás Milan mohl dohrát alespoň tuto superligovou sezonu, ale nepodařilo se. Samozřejmě je to pro nás veliké oslabení jak na hřišti, tak v kabině," uvedl Šťastník na klubovém webu.

"Mrzí mě, že ti samí lidé, kteří před sezonou proti Milanovu hraní ve Znojmě neměli žádné námitky, po pár kolech otočili. Nemyslím si, že je důstojné, takovéhle osobnosti českého florbalu končit kariéru ultimátem od stolu, že buď budeš hrát ve Znojmě, nebo trénovat reprezentaci," dodal Šťastník.

K vítězství pražské Sparty nad Bulldogs Brno 7:3 pomohl třemi góly Marek Zouzal.

Tipsport superliga florbalistů - 16. kolo:
Sparta Praha - Bulldogs Brno 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)
Branky: 30., 35. a 38. Zouzal, 55. a 57. Krejča, 2. Svatoš, 14. Ujhelyi - 29. Koláčný, 33. L. Ondráček, 59. Žižka.
FbŠ Bohemians - TJ Znojmo 8:7 po sam. nájezdech (3:2, 2:3, 2:2 - 0:0)
Branky: 7., 17., 42. a rozhodující sam. nájezd Šárka, 8., 22. a 30. D. Šimek, 50. Höffer - 11. a 42. Horák, 13. a 47. Salava, 24. a 38. Šindelář, 32. Kucharič.

Reklama

Související témata: