Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic postoupily do superfinále extraligy

Florbalistky Vítkovic vyhrály čtvrté semifinále díky pěti brankám Hany Koníčkové na hřišti městského rivala FBC Ostrava 8:4 a ovládly sérii 4:0 na zápasy. Mohou se těšit na boj o titul v superfinále v Ostravar Aréně v sobotu 21. dubna. V druhé sérii zdolal Chodov mistrovské Jižní Město 7:4 a vede už 3:1 na utkání.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Koleno Hany Koníčkové na mistrovství světa zpevňuje i ortéza (archivní snímek).

Článek

Vítkovice, které ovládly základní část, rozhodly v první třetině, kterou vyhrály 4:0, přičemž Koníčková už do 15. minuty stihla hattrick. "Byl to skvělý zápas, který ukázal týmovou sílu. FCB byl nepříjemný soupeř ve všech utkáních a věřím, že bude v příští sezoně ještě silnější. Odvádí dobrou práci. My teď nabereme síly a Ostravar Aréna už čeká," řekl trenér Vítkovic Richard Urban webu Českého florbalu.

"Z naší strany byla strašná první třetina, která dala směr celému utkání. Nevzdali jsme se a bojovali až do konce, přesto to na víc nestačilo. Jsme zklamaní, chtěli jsme víc, ale vyhrál lepší," uvedl kouč FBC Ostrava Jakub Robenek.

Vítkovice si zahrají superfinále potřetí za sebou a celkově popáté. Jeho sedmý ročník se po šesti letech v pražské O2 areně uskuteční v Ostravě poprvé.

Chodov sice po první třetině prohrával 3:4, ale výsledek otočil. "Naštěstí jsme soupeře nepustili do vyššího vedení a od druhé třetiny jsme naši hru výrazně zlepšili. Dokud nemáme čtvrtý bod, tak nemáme nic, musíme se nachystat na další zápas a odvést ještě lepší výkon než dnes," prohlásil trenér Chodova Lukáš Procházka.

Semifinále play off extraligy florbalistek - 4. zápasy:
Chodov - FK Jižní Město 7:4 (3:4, 2:0, 2:0)
Branky: 2. a 49. Plášková, 28. a 60. Belicová, 6. Preisslerová, 11. Urbánková, 26. Řepková - 6. a 14. Surá, 3. Kubišová, 8. Kleinová. Stav série: 3:1.
FBC Ostrava - 1. SC Vítkovice 4:8 (0:4, 1:2, 3:2)
Branky: 31. K. Hudáková, 46. Kapcová, 55. Theimerová, 60. Kotzurová - 7., 12., 15., 32. a 59. Koníčková, 35. a 45. Husková, 15. K. Klapitová. Konečný stav série: 0:4.

Reklama