Hlavní obsah

Mistrovský Chodov odvrátil vyřazení a živí naději na superfinále

Praha

Florbalisté mistrovského Chodova odvrátili ve čtvrtém semifinále superligy na hřišti Vítkovic vyřazení a díky vítězství 5:4 po samostatných nájezdech snížili na 1:3 na zápasy. Vynutili si tak pokračování v úterý v Praze. Mladá Boleslav vyhrála třetí utkání na Spartě 4:3 po samostatných nájezdech, vede 3:0 a je stejně jako Vítkovice výhru od superfinále. To se uskuteční 21. dubna v ostravské Ostravar Aréně.

Foto: Sport.cz

Český florbalový reprezentant Jan Daniš.

Článek

Vítkovice ještě na začátku 36. minuty vedly 4:0, ale Chodov se nevzdal. Prodloužení vynutil v 55. minutě Michal Strachota. V rozstřelu se trefili jen hostující Marek Vávra a opět Strachota. "Byl to další skvělý zápas play off plný emocí. V úvodu to byla tradiční bída, a poté jsme také tradičně ukázali morální sílu a konečně jsme to dnes překlopili na svou stranu," řekl trenér Chodova David Podhráský webu Českého florbalu.

"Dnes to byla více bitva než florbal, ale to k play off patří. Udělali jsme zbytečné chyby v obraně. V úterý budeme kvalitnější. Do Prahy se netěšíme, ale o to agresivnější a odhodlanější budeme," uvedl kouč Vítkovic Pavel Brus.

Na Spartě duel plný obratů rozuzlil Josef Pluhař, který jako jediný skóroval v rozstřelu. Mladá Boleslav může rozhodnout v úterý, kdy se hraje opět v hale Sparty na Podvinném mlýně.

"Padesát minut hry nám chybělo větší sebevědomí ve hře s míčem na útočné polovině. Kvůli tomu se držela Sparta ve hře. Ta na rozdíl od nás hrála dvě přesilovky a obě využila. V nájezdech nás podržel vynikající brankář Bauer. V úterý stejný výkon na výhru rozhodně stačit nebude," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Semifinále play off Tipsport superligy florbalistů:
3. zápas:
Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 11. Košir, 20. Marvánek, 26. Koščo - 4. Natov, 21. Curney, 26. J. Bína, rozhodující sam. nájezd Pluhař. Stav série: 0:3.
4. zápas:
1. SC Vítkovice - Chodov 4:5 po sam. nájezdech (2:0, 2:2, 0:2 - 0:0)
Branky: 13. a 14. Hubálek, 21. Delong, 25. Řezanina - 39. a rozhodující sam. nájezd M. Vávra, 36. Pražan, 43. Mikeš, 55. Strachota. Stav série: 3:1.

Reklama