Hlavní obsah

O florbalový titul budou bojovat Mladá Boleslav a Vítkovice

Florbalisté Mladé Boleslavi a Vítkovic slaví postup do boje o titul v superfinále superligy, které se bude hrát v sobotu 21. dubna v 17:00 v ostravské Ostravar Aréně. Vítězové základní části z Mladé Boleslavi uspěli ve čtvrtém semifinále na hřišti Sparty po výsledku 3:2 v prodloužení a ovládli sérii 4:0. Vítkovice v pátém duelu zvítězily také v Praze nad mistrovským Chodovem 5:4 v prodloužení a dovršili výhru 4:1 na utkání.

Foto: Vlaďka Zoubková/Florbal Vítkovice

Florbalová superliga mužů zná finalisty. O titul si zahraje Mladá Boleslav s Vítkovicemi (ilustrační foto)

Článek

Chodov, který v neděli v Ostravě odvrátil vyřazení díky výhře 5:4 po samostatných nájezdech, sice vedl 3:1 i 4:2, ale minutu před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení svou druhou brankou v utkání Josef Rýpar. V čase 63:38 rozhodl Lukáš Hájek. Vítkovice v součtu se čtvrtfinále s Tatranem Střešovice hrály nastavení posedmé v letošním play off a pošesté uspěly.

"Dnes byla první polovina zápasu pro Chodov a druhá pro nás. Prodloužení nebylo pro slabé nátury. Fenomenální byl (brankář) Souček. Těšíme se na superfinále. Děkujeme soupeři za perfektní přípravu na něj," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus webu Českého florbalu.

Chodov ztratil šanci zaútočit na třetí titul za sebou. "Dnes jsme hráli výborně, a kdybychom proměnili zlomek šancí, tak by se určitě neprodlužovalo. Série to byla vyrovnaná a kvalitní. Vítkovice byly v klíčových momentech vždy o kousek napřed, vyhrály čtyři zápasy a postupují zaslouženě," uvedl kouč Chodova David Podhráský.

Mladá Boleslav vedla na Spartě od konce první třetiny díky brance Tadeáše Chrousta, domácí v druhé části otočili stav po trefách Michala Kareše, ale v 39. minutě vyrovnal Jan Jelínek. Zápas rozuzlil až sedm sekund před koncem prodloužení Jiří Curney, který si na pozici nejproduktivnějšího hráče play off polepšil na 25 bodů za 15 branek a 10 asistencí.

"V dnešním zápase jsme byli mnohem aktivnější než v neděli. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale Spartu držel ve hře výborný brankář Beneš. Soupeř celý zápas hrozil z nebezpečných brejků, v kterých se naopak nám moc nedařilo, až na ten poslední, rozhodující," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Sparta si zahrála semifinále po 17 letech a chce na povedený ročník navázat. "Chtěl bych pochválit celý tým včetně toho realizačního za krásnou sezonu a skvěle odvedenou práci. Ve dvou zápasech jsme sahali po vítězství, ale jen sahat nestačí. Doufám, že si tyto zkušenosti přeneseme do další sezony," prohlásil kouč Sparty Ondřej Kašpárek.

Mladá Boleslav se představí v superfinále potřetí a bude se snažit o premiérový titul. Vítkovice v 25. sezoně nejvyšší soutěže budou bojovat o sedmý triumf. V superfinále na jeden zápas, které se v dosavadních šesti ročnících hrálo vždy v pražské O2 areně, jsou popáté.

Semifinále play off Tipsport superligy florbalistů
4. zápas
Sparta Praha - Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 21. a 32. Kareš - 19. Tadeáš Chroust, 39. Jelínek, 70. Curney. Konečný stav série: 0:4.
5. zápas
Chodov - 1. SC Vítkovice 4:5 v prodl. (3:1, 1:1, 0:2 - 0:1)
Branky: 12. a 15. Ondrušek, 19. M. Podhráský, 35. T. Sýkora - 5. a 59. Rýpar, 30. Hubálek, 46. Řezanina, 64. Hájek. Konečný stav série: 1:4.

Reklama