Hlavní obsah

Česko - Švédsko 3:5Čeští florbalisté prohráli na EFT v Brně se Švédskem

Brno

Čeští florbalisté podlehli v úvodním utkání na domácím turnaji Euro Floorball Tour v Brně Švédsku 3:5. Tým finského kouče Petriho Kettunena prohrával ve 26. minutě už 0:4. Druhý zápas čeká Čechy v sobotu od 15:00 proti Švýcarsku.

Článek

Švédové otevřeli skóre v deváté minutě, kdy ze středu brankáře Součka překonal Svahn. V polovině úvodního dějství šel pykat Hedlund, ale v oslabení zvýšil Adriansson. Hned za minutu vstřelil po Sjögrenově akci další gól Rudd. Vzápětí ještě trefil tyč Stenberg.

Ve druhé třetině neproměnili šance Delong a Curney, který běžel sám na Rehna. Ve 26. minutě při Delongově vyloučení zvýšil Sjögren na 4:0. Rehn přišel o čisté konto ve 29. minutě po tečované střele Rýpara. Vzápětí pomohla Švédům tyč a Češi měli další šance. V největší neuspěl Langer.

Až ve 46. minutě se prosadil po Delongově forčekingu Garčar, ale za dvě minuty vrátil Seveřanům tříbrankový náskok z dorážky Stenberg. V polovině závěrečné části se trefil Suchánek, ale přes další šance už Češi závěr nezdramatizovali.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Brně:
Česko - Švédsko 3:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Rýpar (Hubálek), 46. Garčar (Delong), 50. Suchánek (Langer) - 9. Svahn (Galante-Carlström), 12. Adriansson (Johansson), 13. Rudd (Sjörgen), 26. Sjörgen (Johansson), 48. Stenberg (Galante Carlström). Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1037.
Švýcarsko - Finsko 10:6 (2:4, 4:1, 4:1)

Reklama

Související témata: