Hlavní obsah

Florbalové MS prožilo akci „Kulový blesk“

OSTRAVA/PRAHA

Pět hracích dnů ostravské části florbalového mistrovství světa je minulostí a šampionát ve čtvrtek čekalo stěhování do Prahy, kde se o víkendu odehrají finálové duely. První týmy opouštěly severní Moravu již ve středu, jako poslední se na cestu do hlavního města vydala dnes odpoledne česká reprezentace.

Foto: Sport.cz

Hole českých florbalistů před zápasem s Itálií.

Článek

Organizátoři museli se skončení základní části přepravit do Prahy na devět set osob a velké množství materiálu. „Ve spolupráci s Českými drahami jsme týmy a další lidi spojené se šampionátem přepravovali v pendolinech a spojích EC a IC. Poslední vlak, v němž nechyběli čeští florbalisté, vyjel z Ostravy ve 13:20,“ uvedl pro Sport.cz Tomáš Frank z organizačního štábu MS. Materiál se přepravuje do hlavního města třemi nákladními auty. „Dá se říci, že všechno z Ostravy převážíme do Prahy. Dva vozy jsou vyčleněny hrací povrch a mantinely,“ doplnil Frank.

Napilno měli pořadatelé již ve středu večer. Po skončení programu v B-divizi museli okamžitě sbalit malou halu vedle ČEZ Arény a spěchat ku Praze. „Bourací parta naběhla do haly ve 21 hodin po skončení posledního zápasu, vše naložila a kolem páté ráno byla v Praze. V deset hodin muselo být všechno připraveno pro první tréninky ve Sparta Aréně na Podvinném Mlýně,“ vysvětlil Frank. Ve čtvrtek začaly první práce i v O2 Areně, tam se ale florbalisté poprvé podívají až v pátek.

Maséři měli napilno

Po středečním zápasu s Itálií začali balit také členové realizačního týmu. „Po zápase jsme museli vyklidit šatnu v ČEZ Aréně, pokračování nás čekalo v Polance. Ve čtvrtek kolem desáté ráno vyrážíme ve dvou autech směr Praha. Vezeme kompletní zdravotnický materiál, masážní přípravky, dresy, soupravy, dva masérské stoly... Celkem asi tři metráky materiálu,“ popsal hektický přesun masér české reprezentace Bohdan Sezemský.

Reklama

Související témata: