Hlavní obsah

Pořadatelé florbalového MS věří, že budou bojovat o divácký rekord

PRAHA

Za dva týdny - přesně 26. února - bude zahájen předprodej vstupenek na světový šampionát ve florbalu, který se v České republice odehraje v první polovině prosince v Praze a Ostravě. Organizátoři věří, že mistrovství bude nejvýznamnější sportovní akcí, která se během letošního roku odehraje na českém území. A doufají, že florbal, který je pátým nejrozšířenějším sportem v Česku, přitáhne odpovídající množství diváků.

Foto: www.tatran.cz

Ilustrační foto

Článek

„Světový šampionát, který v prosinci pořádáme, je bezpochyby nejvýznamnější akcí ve zhruba patnáctileté historii českého florbalu. A byli bychom velice rádi, abychom ze šampionátu udělali nejvýznamnější sportovní akci roku 2008, která se odehraje na českém území,“ prohlásil na čtvrtečním setkání s novináři prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Šampionát v České republice je první, který se neodehraje v květnu. „Květnový termín nebyl ideální a třeba v letošním roce by zcela zanikl mezi mistrovstvím světa v hokeji a evropským šampionátem ve fotbalu. Přesun na prosinec jsme proto přivítali,“ uvedl Šuman.

Úspěchem na mezinárodním poli zůstává stříbro z MS

Největším úspěchem českých florbalistů na mezinárodním poli zatím zůstává stříbro z mistrovství světa ve Švýcarsku v roce 2004. „Věříme, že český tým bude bojovat o medaili. A že si diváci najdou cestu jak na zápasy základních skupin v ostravské ČEZ Areně, tak na duely play-off v pražské Sazka Areně,“ podotkl Šuman.

Předprodej vstupenek na mistrovství světa bude zahájen 26. února. „Věříme, že během šampionátu brzy padne hranice 50 tisíc diváků. Současně bychom chtěli usilovat o tzv. diváckou medaili, která reflektuje maximální návštěvu na jeden zápas,“ líčil Šuman. Pomyslné divácké zlato zatím neochvějně drží švédský Stockholm, kde se na MS v roce 1996 sešlo při finále 15106 příznivců.

Veškeré informace o šampionátu, tedy i o cenách vstupenek a jejich dostupnosti najdete na oficiálních stránkách mistrovství www.wfc2008.cz.

Ceny vstupenek na florbalové MS
Ostrava - ČEZ Arena
Zápasy ve skupinách - jednodenní vstupenka100 Kč
Zápasy ve skupinách - permanentka290 Kč
Praha - Sazka Arena
Semifinálový/Finálový den*
III. kategorie250/300 Kč
II. kategorie400/450 Kč
I. kategorie600/700 Kč
*) Semifinálový den: utkání o 7. místo, finále divize B, semifinále 1, semifinále 2; Finálový den: utkání o 5. místo, utkání o bronz, finále.

Reklama

Související témata: