Hlavní obsah

Skružný: Měl jsem v hlavě Singapur

Pavel NovotnýSport.cz

Testem psychické odolnosti celé florbalové reprezentace se stal úterní zápas s Lotyšskem. Češi si vítězstvím 5:3 zajistili postup do semifinále mistrovství světa, na výhru se ale hodně nadřeli. "Kluci vůbec nebyli ve hře, neměli to správné tempo," vrátil se ke klíčovému duelu reprezentační kouč Zdeněk Skružný.

Foto: ČFBU

Trenér mužské florbalové reprezentace Zdeněk Skružný

Článek

Průběh zápasu s Lotyšskem se asi nevyvíjel zcela podle představ. Psychika asi dostala zabrat...

Leželo na nás, že když prohrajeme, tak všechny naše předchozí výkony pošleme do kopru. Já jsem byl u tří proher českých týmů s Lotyši. V roce 2005 na MS v Singapuru s ženami a na světových šampionátech juniorů v roce 2001 a o čtyři roky později. A pokaždé to bylo jako dnes. Náš tým je celou dobu mačkal, oni pak jednou vylétli a dali gól. Singapur jsem měl v hlavě po prvním gólu. A bylo vidět, že i ostatní jsou z toho vyklepaní.

Neproběhlo vám při prvním inkasovaném gólu hlavou, že ty dva roky práce mohou být najednou pryč?

Ony by nebyly pryč. A navíc byla teprve druhá minuta zápasu, takže neproběhlo. My jsme si říkali, že je možné, že se prosadí. Ale současně jsme věřili v naše střelecké schopnosti a kdybychom měli úspěšnost střel jako proti Švédům, tak jsme dali patnáct gólů. Historie se ale neptá. Zaplať pánbůh.

Jak nesli hráči těžký průběh utkání?

Sice dělali hrdiny, ale bylo vidět, že to na nich taky leží. Aleš Jakůbek měl snad tři fatální chyby, Lukáš Nesměrák normálně taky tolik nekazí, David Rytych byl úplně vyždímaný. Snažili jsme se působit klidně, chyby jsme nějak zle nevytýkali. Jen po druhé třetině jsme museli trochu zklidnit Aleše Zálesného.

A sáhli jste do sestavy...

Kluci vůbec nebyli ve hře, neměli to správné tempo. Hledali jsme varianty pro hru na dvě pětky, Ostřanský trénoval s Cepkem a Kožušníkem na soustředění, vědli jsme, že to bude fungovat. do druhé řady jsme poslali Sikoru, spoléhali jsme na to, že bude po téměř dvou zápasech na střídačce nabuzený a oživí hru. Což se povedlo.

Reklama

Související témata: