Hlavní obsah

Zálesný: U mladých mi chybí agresivita. Bez té ale bronz nezískáme

U obou branek českých florbalistů v sobotním semifinálovém duelu s Finskem byl útočník Aleš Zálesný. Osmadvacetiletý forvard švýcarského klubu Tigers Langnau dvakrát pomohl snížit dvoubrankový náskok Seveřanů, Češi ale víc branek ze svých šancí nevytěžili a v neděli je čeká duel o bronz. "Srazil nás rychlý gól na 4:2 po našem snížení," mrzelo Zálesného.

Článek

Finové nebyli jednoznačně lepším týmem. Proč slaví postup do finále oni?

Chybělo štěstí. Toivoniemi toho hodně pochytal, Štěpán Slaný trefil břevno. Srazil nás rychlý gól na 4:2 po našem snížení. Soupeř ale vyhrál zaslouženě, finský trenér zápas skvěle odkoučoval.

Měli jste řadu příležitostí, finský gólman se ale blýskl skvělým výkonem, co říkáte?

Naprostý souhlas. Toivoniemi je srdce Finska, je obrovskou jistotou pro tým

Vaši branku hájil nakonec David Rytych. V jednadvaceti letech a takový zápas...

Měl jsem trochu obavy, ale dnes dokázal, že na to má. Nasbíral spoustu zkušeností. Podle mě je to náš jediný nástupce Tomáše Kafky.

Před dvěma lety jste vypadli v semifinále se Švédskem shodně 2:4. Bylo v sobotu blíž do finále?

Bylo, ale bohužel to nevyšlo.

Do poslední části jste vstupovali s dvoubrankovou ztrátou v mírně pozměněné sestavě. Jaká byla nálada v kabině o druhé přestávce?

Měl jsem motivační řeč.

Pak jste v poslední desetiminutovce zařídil snížení na 2:3 a spustil mohutné oslavy. Kam jste tak pádil?

K tribuně, kde seděl táta a rodina, měl jsem obrovskou radost. Škoda, že jsme vzápětí inkasovali. Byli jsme hodně nahoře a jsem přesvědčený, že bychom vyrovnali.

Co budete potřebovat, abyste v neděli dosáhli alespoň na bronz?

Musíme se nabudit, to je základ. Mladí se musí ještě hodně učit, v šatně cítím, že v nich není ta správná agresivita. Pokud chceme mít v neděli odpoledne na krku bronzovou medaili, tak se musejí hodně, hodně namotivovat.

Reklama

Související témata: