Hlavní obsah

Chambers vyhrál olympijskou kvalifikaci a čeká na soud

BIRMINGHAM

Britský sprinter Dwain Chambers udělal pro svou účast na olympijských hrách v Pekingu maximum, když v sobotu vyhrál národní kvalifikaci v Birminghamu. Osud jeho případného startu v Číně nyní závisí na soudu, který projednává jeho případ.

Článek

Bývalý dopingový hříšník totiž podle pravidel britského olympijského výboru nesmí na hrách doživotně startovat. Chambersovi právníci však toto nařízení napadli a výsledek bude znám ve středu.

Třicetiletý sprinter ve finále vyhrál v čase rovných deset sekund, druhého Simeona Williamsona za sebou nechal o tři setiny. "Byla to těžká práce, jsem rád, že jsem zvládl svou část. Snad půjdou věci příští týden dobře. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podporují," sdělil Chambers novinářům.

Za normálních okolností postoupí na olympiádu dva nejrychlejší britští sprinteři. Pokud nebude povolen Chambersovi start, dostane se do nominace Craig Pickering. Ten byl jedním z mnoha sportovců, kteří v minulých dnech podepsali petici na podporu rozhodnutí britského olympijského výboru nevzít Chamberse do Pekingu.

Stříbrný medailista ze šedesátky na letošním halovém mistrovství světa Chambers si v letech 2003 až 2005 odpykával trest za užívání anabolického steroidu THG.

Reklama