Hlavní obsah

Zraněná Radcliffeová trénuje a olympijské hry nevzdává

LONDÝN

Světová rekordmanka v maratónu Paula Radcliffeová pilně trénuje a věří, že stihne doléčit únavovou zlomeninu levé stehenní kosti a zúčastní se olympijských her v Pekingu. Britská vytrvalkyně v polovině května přerušila přípravu v domnění, že bolest v levém boku jí způsobuje natržený sval. Vyšetření však odhalilo zlomeninu a start v Pekingu se zdál být ztracený.

Článek

Agent Radcliffeové Sian Masterton však míní, že čtyřiatřicetiletá závodnice může olympiádu stihnout. Ženský maraton se v Pekingu poběží 17. srpna. "Paula je zpátky. Naplno trénuje a hrozně moc by chtěla jet do Pekingu," řekl Masterton stanici BBC.

Radcliffeová by si při svém čtvrtém startu na olympijských hrách chtěla vynahradit zklamání z Atén, kde vinou zdravotních potíží nedoběhla maratón ani závod na 10 000 metrů.

"Paula bude trénovat více v terénu," uvedl Masterton k záměru běžkyně šetřit zraněnou nohu. Podle něj se vytrvalkyně rozhodne o své účasti nejdříve začátkem srpna.

Zdravotní neduhy netrápí Radcliffeovou letos poprvé. Na jaře si poranila palec na noze a musela kvůli tomu odříct účast v Londýnském maratónu. Ten už třikrát vyhrála a v roce 2003 v tomto závodě zaběhla světový rekord 2:15:25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články