Hlavní obsah

Brémy brazilského fotbalistu Diega na olympiádu nepustí

BERLÍN

Brazilští fotbalisté se budou muset na olympiádě obejít bez další hvězdy. Po držiteli Zlatého míče Kaká do Pekingu neodcestuje ani záložník Diego, kterému účast na hrách nepovolil jeho klub Werder Brémy.

Článek

"Olympiáda není v oficiálním kalendáři FIFA, takže neexistují žádné regule, které nám nařizují hráče pustit. Proto ani neočekávám nějakou reakci od FIFA," řekl agentuře SID sportovní ředitel německého klubu Klaus Allofs. Dodal, že ze stejného důvodu na olympiádu nepustí ani srbského obránce Duška Tošiče. "Samozřejmě, že bych moc rád na olympiádě startoval. Je to můj sen, ale Werder mě nepustí," reagoval Diego.

Pětinásobní mistři světa Brazilci ještě nikdy olympijský fotbalový turnaj nevyhráli, jejich maximem byly stříbrné medaile z let 1984 a 1988. Trenér Dunga je pod tlakem po nevýrazných výsledcích seniorské reprezentace, kterou rovněž vede. Jeho budoucnost tak závisí na úspěchu na olympiádě v Číně.

Proto do týmu původně povolal vedle Diega také nejlepšího fotbalistu světa za loňský rok Kaká, AC Milán však svou oporu odmítl uvolnit. V nominaci se objevil i Ronaldinho, také jeho účast na hrách je však nejistá, protože v současné době jedná o budoucnosti s Barcelonou, která o služby uvadající hvězdy nemá zájem.

Reklama

Související témata: