Hlavní obsah

Rozhořčení Brazilci se zlobí na Real kvůli Robinhovi

RIO DE JANEIRO

Vedení brazilského fotbalu se pustilo do Realu Madrid, který na poslední chvíli nepustil Robinha na olympijské hry. Španělský klub v pondělí oznámil, že čtyřiadvacetiletý útočník má zraněná třísla a bude lepší, když místo turnaje v Pekingu bude rehabilitovat s týmem na soustředění v Rakousku.

Článek

"Jsme rozladěni z oznámení Realu, které přišlo opravdu na poslední chvíli. Nejen kvůli tomu, že nám to rozvrátilo plány a přípravu týmu, ale také kvůli našim fanouškům, kteří už se na Robinha těšili," uvedla Brazilská fotbalová federace na svých webových stránkách.

"Akceptujeme právo Realu hráče na olympijské hry neuvolnit, ale že nám toto rozhodnutí oznámí v den, kdy odjíždíme na předolympijskou přípravu do Singapuru nám nepřipadá úplně fér. Zvláště když Robinhovo jméno bylo v nominaci už od 7. července," uvedli brazilští funkcionáři.

Připomněli, že loni dovolili Robinhovi dohrát španělskou ligu, i když v jejím závěru už měli právo hráče povolat k přípravě před mistrovstvím Ameriky. "Zdálo by se přirozené, že se o rok později dočkáme reciprocity, ale nestalo se."

Místo Robinha nominoval trenér Dunga do olympijského týmu Ramirese z brazilského Cruzeira.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články