Hlavní obsah

Basketbalistky si jsou jisté, že je vysoká prohra nepoznamená

České basketbalisty prohrály svůj první zápas na olympijských hrách v Pekingu o čtyřicet bodů, přesto jsou si jisté, že je debakl od USA před dalším pokračováním turnaje nepoznamená. S porážkou od favorizovaných Američanek totiž prakticky na jisto počítaly a již dopředu prohlašovaly, že pro ně turnaj začíná až v pondělí, kdy se utkají od 5:15 SELČ s Mali.

Článek

"Na tuhle prohru nebude problém zapomenout. Čekaly jsme, že prohrajeme. Ne možná o tolik, ale na nikom to ležet nebude," řekla nová kapitánka týmu Markéta Mokrošová-Bednářová. Bez problémů uznala, že Američanky jsou lepší ve všech herních činnostech. "Těžko něco vyzdvihovat. Jsou prostě silnější, rychlejší, mají vyšší výskok," vyprávěla basketbalistka pražského USK.

Podle Evy Vítečkové si Češky připadaly, jako kdyby hrály proti mužům. "S nimi se hraje těžko. Jsou silné a je to, jako kdybyste hrály s chlapy. Navíc nám se nedařila ani střelba," litovala Vítečková. Češkám se přitom povedl vstup do utkání a po pěti minutách vedly. Pak ale Američanky vysunuly obranu a vývoj rychle otočily. "Když nedaly prvních pět střel, tak jim trenérka nakázala vytáhnout obranu po celém hřišti, což nám dělalo problémy," všimla si Vítečková.

Zápas sledovala i celá řada hvězd amerického mužského tým v čele s Kobe Bryantem. Hlediště je nadšeně vítalo. "Když jsme přišly na palubovku na druhý poločas, tak najednou koukáme, co je to za rámus. Že nás asi vítají. Pak jsme ale viděly, že jsou tam oni," smála se Mokrošová-Bednářová. Mumraje kolem hráčů z NBA si všimla i Veselá. "Hned jsem si říkala, že jsou to oni. Moc jsme si toho ale nevšímaly a hrály svoje," řekla.

Reklama

Související témata: