Hlavní obsah

Muhammad Ali při souboji dcery oživí nepříjemné vzpomínky

Legendární boxer Muhammad Ali se v sobotu 11. listopadu opět vrátí do Madison Square Garden v New Yorku k boxerskému zápasu. Tentokrát ale bude sedět v hledišti a držet palce své dceři Laile, jež bude obhajovat ženský titul organizace WBC ve střední váze. A zároveň si připomene i jednu bolestnou vzpomínku své bohaté rohovnické kariéry.

Článek

Právě před 35 lety Ali prohrál v Madison Square v patnáctikolovém dramatu s Joe Frazierem a ztratil mistrovský titul. O tři roky později ale Frazierovi porážku oplatil. "Pro tátu to bude něco velmi speciálního přijít do Garden a vidět mě bojovat," tvrdí jeho dcera Laila, pro níž to bude první zápas ve slavné aréně.

Titul WBC bude 28letá Aliová obhajovat proti Shelley Burtonové a zápas bude druhým tahákem večera po souboji Vladimira Klička s Calvinem Brockem. "Shelley má velké srdce a skutečně věří, že může vyhrát. To ale nemůže, protože já neprohrávám," tvrdí sebejistě Aliová, která zatím vyhrála všech svých 22 utkání mezi profesionálkami, z toho 19 předčasně.

Se slavným otcem se viděla naposledy v prosinci, když v Berlíně porazila Švédku Sandellovou, minulý týden s ním ale mluvila po telefonu. "Řekl, že mne miluje a že mu chybím," prozradila Aliová, kterou mrzí, že její zápas narozdíl od souboje Klička s Brockem nebude vysílat kabelová televize HBO v přímém přenosu.

Reklama