Hlavní obsah

Kličko bude o titul mistra světa boxovat s Brockem

NEW YORK

Týden po vítězství Shannona Briggse nad Bělorusem Sergejem Ljachovičem může změnit majitele i mistrovský pás další vrcholné organizace profesionálního boxu. V sobotu se v hale Madison Square Garden v New Yorku proti sobě postaví ukrajinský šampion těžké váhy federace IBF Vladimir Kličko a dosud neporažený americký vyzyvatel Calvin Brock.

Článek

Takovou bilancí se nemůže pochlubit ani sám Kličko, který má mezi profesionály na kontě 46 výher, z toho 41 před časovým limitem, a tři porážky. Titul získal v dubnu po vítězství nad obhájcem Chrisem Byrdem, kterého v Mannheimu porazil technickým k.o. v sedmém kole.

Odborníci tehdy Kličkův výkon označili za špičkový box a vrcholné představení jeho kariéry. Nyní se však podobně shodují v tom, že Klička čeká nejlepší možný protivník, když už se promotérům nepodařilo domluvit jeho zápas s držitelem mistrovského titulu jiné organizace.

Mladší bratr někdejšího mistra světa Vitalije Klička, který loni v listopadu ukončil kariéru, se nicméně dál netají tím, že chce získat všechny čtyři tituly. Organizaci WBO nyní vládne Briggs, titul šampiona WBC drží Oleg Maskajev a podle WBA je nejlepší ruský obr Nikolaj Valujev. "Ale když se mnou nechtějí boxovat, chci toho nejlepšího soupeře. A tím je Calvin Brock," prohlásil Kličko před vážením. Ukrajinec má 108 kilo, Brock je menší a váží o sedm kilogramů méně.

V předzápase bude obhajovat Aliová

Jednatřicetiletý Brock v profiringu vyhrál všech 29 utkání, k nimž nastoupil, z toho 22 výrokem k.o. V amatérském ringu se přitom tolik neprosazoval, v roce 2000 na olympiádě v Sydney vypadl hned v prvním kole. "Taky chce být mistrem světa, bude mít ohromnou motivaci a já ho v žádném případě nemůžu podcenit," dodal o rok mladší Kličko.

Brock si před soubojem věří a tvrdí, že nadešel jeho čas. "Jsem po všech stránkách připravený stát se mistrem světa. Mentálně, fyzicky, emociálně, profesionálně," prohlásil americký boxer. "Nemá špatnou obranu, nebude lehké ho trefit," uznal Kličko.

Před jejich zápasem uvidí fanoušci v akci Lailu Aliovou, která bude obhajovat titul proti Shelley Burtonové. Aliová má zatím bilanci 22:0, z toho 19 knokautů, a zápas by měl v Madison Square Garden sledovat i její slavný otec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články