Hlavní obsah

Nebeská formule nad Prahou!? Česko je na radaru, avizuje šéf prestižní letecké série

Možná se přiblížil čas, kdy nad Prahou nebo jinou zajímavou lokalitou v České republice zaburácejí motory nejprestižnější letecké série Red Bull Air Race. „Prověřujeme nová potenciální místa, kam by mohl seriál zavítat. Česká republika mezi ně patří, nejdříve od roku 2020,“ avizuje Pavel Turek, komerční šéf série. Na reportáž se záběry letů českých pilotů Martina Šonky a Petra Kopfsteina se můžete podívat v přiloženém videu.

Budou Martin Šonka a Petr Kopfstein v seriálu Red Bull Air Race závodit v České republice? Video: Sport.cz

 
Článek

Jedno je jasné. Skvělými výkony ve vrcholné sérii dělají oba piloti reklamu nejen sobě, ale také svojí zemi jakožto možnému pořadateli. Šance, že nebeská formule brzy zavítá i do České republiky, tak žije. Nabízí se v rámci plánovaného rozšíření ze současných osmi až na patnáct podniků v sezóně.

„Bedlivě vybíráme pořadatelská místa pro příští sezóny. Česká republika má velkou leteckou historii, dva zástupce v šampionátu i patřičný zájem fanoušků. Splňuje spoustu kritérií a parametrů, jež musí potenciální zájemce nabídnout. Řekněme tedy, že ji máme na radaru pro pořádání závodu pro příští roky," říká opatrně Pavel Turek, komerční šéf série. V Rakousku žijící Čech má zkušenosti také z působení ve formuli 1.

Zda by se závod mohl uskutečnit nad Prahou nebo třeba nad některým z autodromů v Brně či Mostě, nechce ani naznačit. „Spekulovat o případném místě je zatím předčasné," poukazuje Turek.

Reklama

Související témata: