Hlavní obsah

Čeští softbalisté porazili v Praze Dány a prohráli s Japonci

Čeští softbalisté na Interkontinentálním poháru v Praze poprvé vyhráli, následně si ale připsali druhou porážku. Úřadující mistry Evropy dělil v odpoledním duelu s Dánskem jeden aut od prohry, ale střídající Václav Svoboda tříbodovým homerunem rozhodl o vítězství 3:2. Ve večerním utkání výběr trenéra Tomáše Kusého neudržel pětibodový náskok z úvodu a prohrál s Japonskem 5:8.

Foto: Valančič Grega, ČTK

Čeští softbalisté na Interkontinentálním poháru v Praze poprvé vyhráli, následně si ale připsali druhou porážku

Článek

Češi se ve Svoboda Parku v pražských Bohnicích dlouho nemohli prosadit v útoku proti nadhozům Kima Hansena. Od páté směny navíc prohrávali 0:2 po dvoubodovém homerunu Martina Simonsena. "To byla studená sprcha," řekl Svoboda, který se dostal do hry v druhé půlce utkání. Na druhé metě vystřídal Jiřího Korčáka.

V závěrečné sedmé směně dokázali čeští pálkaři obsadit dvě mety, ale pak se Dánům podařilo udělat dva auty a jeden jim chyběl k vítězství. Na pálku přišel Svoboda a první nadhoz poslal nechytatelně za bariéru.

"Věděl jsem, že Kim háže stoupáky. Šlo o to počkat si na ten pravý okamžik," popsal klíčový okamžik hrdina utkání Svoboda. V dohrávce sedmé směny se pak české obraně podařilo udržet soupeře bez bodu, což znamenalo výhru.

Proti Japonsku softbalisté výborně začali. V první směně doběhli pro pět bodů i díky dvoubodovému homerunu Patrika Kolkuse. Ve druhé mohli skóre ještě navýšit, ale nevyužili plně obsazené mety. Japonci hru vyrovnali, po Kolkusově chybě ve vnějším poli šli v páté směně do vedení 6:5 a skóre poté ještě vylepšili dvěma homeruny.

Interkontinentální pohár mužů v softbalu v Praze:
ČR - Japonsko 5:8,
ČR - Dánsko 3:2,
USA - Argentina 5:4,
Nový Zéland - USA 7:0 po 5. směně.

Reklama