Hlavní obsah

Pětibojaři Kuf a Vlach získali na MS stříbro ve štafetě

Moderní pětibojaři Jan Kuf a Martin Vlach získali na mistrovství světa v Mexiku stříbrnou medaili ve štafetě. Zvítězili Francouzi Alexandre Henrard a Valentin Belaud, kteří českou dvojici v závěrečné kombinaci běhu a střelby porazili o pět sekund. Dosud poslední českou pětibojařskou medailí z MS bylo před třemi lety zlato Kufa a Natálie Dianové ve smíšených štafetách.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojaři Martin Vlach a Jan Kuf bezprostředně po závodě na mistrovství světa v Mexiku.

Článek

V druhé finálové disciplíně šampionátu v Mexiku startovalo 18 dvojic. Třetí místo obsadili s půlminutovým odstupem Bulhaři Todor Michalev a Javor Pešlejevski.

Čeští reprezentanti začali čtvrtým místem v šermu, v plavání pak byli až jedenáctí, ale vydařený parkur je posunul do boje o medaile. V závěrečné disciplíně dosáhli Kuf s Vlachem druhého času, lepší byli jen Francouzi.

V Mexiku, kde pětibojařské soutěže ovlivňuje i značná nadmořská výška, se na závody chystají také Ondřej Polívka, Martin Bilko a Eliška Přibylová. V neděli je na programu MS smíšená štafeta, v dalších dnech se uskuteční kvalifikace, ve středu bude finále žen a ve čtvrtek finálový závod mužů.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Mexiku:
Muži - štafeta:
1. Henrard, Belaud (Fr.) 1518,
2. Kuf, Vlach (ČR) 1513,
3. Michalev, Pešlejevski (Bulh.) 1482.

Reklama

Související témata: