Hlavní obsah

Šonka narazí na Španěla, v kvalifikaci skončil třetí

Potěšil zástup českých fanoušků. Martin Šonka si v kvalifikaci na poslední evropskou zastávku seriálu Red Bull Air Race v Rakousku vyletěl třetí místo a v nedělním závodě ve Vídeňském Novém Městě ho v prvním kole čeká jako soupeř Španěl Velarde. Šonka je zatím v celkovém pořadí seriálu druhý se ztrátou šesti bodů na prvního Američana Gouliana. Další český pilot Petr Kopfstein skončil třináctý a narazí na Němce Dolderera.

Foto: Red Bull Content Pool

Martin Šonka během kvalifikace v Rakousku.

Článek

V kvalifikačním zápolení sice skončil třetí, spokojenost byste ale u něj hledali těžko. Zvlášť když jsou před ním dva další piloti Japonec Murroya a Němec Dolderer. "Ani úplně špatné, ani úplná nespokojenost, asi tak napůl. Jsou před námi dva piloti, navíc s poměrně výrazným náskokem, takže máme o čem přemýšlet a budeme muset najít cestu, jak se pokusit zrychlit. Na druhou stranu tady létáme zatím konzistentně, což je velmi důležité a musíme tak pokračovat," líčí Martin Šonka.

V sezóně už poněkolikáté narazí v prvním kole závodu na Španěla Velardeho, se kterým má zatím slušnou vzájemnou bilanci. "Těžké, Juan létá rychle, má rychlé letadlo po trojnásobném mistrovi světa. V prvním letu byl diskvalifikován za překročení crowd line, takže druhý letěl asi trochu opatrněji, aby měl nějaký čas a nedá se moc hodnotit. My se teď musíme připravit na neděli, podívat se, jaké budou podmínky, jak bude foukat vítr a podobně. Nemůžeme podcenit sebemenší detail a už vůbec ne našeho soupeře," uvědomuje si Šonka.

Závod se letí v neděli od 14:00.

Reklama