Hlavní obsah

Draci Brno budou bojovat s Arrows Ostrava o baseballový titul

Brno

Suverénní vládci baseballové extraligy Draci Brno budou od pátku bojovat ve finálové sérii play off na tři vítězství s Arrows Ostrava o svůj dvaadvacátý titul. Brňané vyhráli základní část extraligy i nadstavbu a postoupili do finále přímo, Arrows vyřadili v semifinále ve dvou zápasech Eagles Praha. Oba soupeři na sebe narazili ve finále před rokem a Draci tehdy vyhráli sérii 3:1 na zápasy.

Foto: Pavel Kvarda

Draci Brno budou v baseballové extralize bojovat o další titul s Arrows Ostrava.

Článek

V historii české extraligy Draci nedosáhli na celkové prvenství jen dvakrát. V roce 2011 jim titul sebral městský rival Technika a před třemi lety podlehli ve finále Kotlářce.

Draci se s Arrows utkali v této sezóně v sedmi zápasech a šestkrát vyhráli. "Arrows Ostrava mají kvalitní tým. Hlavní síla je na pálce v kombinaci s jejich malým hřištěm. Na druhé straně my máme velice dobré nadhazovače a dobrou obranu. Pořád máme stejnou motivaci získat opět titul. Věřím, že uděláme méně chyb a vyhrajeme," uvedl manažer Draků Arnošt Nesňal.

Základ brněnského týmu stojí na českých hráčích, ale bude mu chybět Adam Hajtmar, který podstoupil operaci kolena. Tým v červnu opustil Wesley Roemer, který se nedohodl s vedením klubu na dalších podmínkách. Celou sezónu v Brně působí Američan Dondrei Hubbart, druhou zahraniční oporou je Australan John Hussey.

První finálový duel je na programu v pátek od 19:00 v Brně, druhý se bude hrát v sobotu od 16:00 v Ostravě a třetí v neděli od 14:00 opět v Brně. Případné další pokračování série je připraveno na pátek 5. října v Ostravě a o den později v Brně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články