Hlavní obsah

Váňa? Faltejsek? To ne... Po dostihu přišla velká řež, rvali se jako koně

Oklahoma City

Emoce z dostihu se přenesly až do šatny. Ne že by se to nestávalo, slovní výměny názorů po mezi jezdci nejsou zase až tak výjimečné, padne mnohdy i ostřejší slovo i v našich zeměpisných šířkách, kde vládnou jména jako Váňa či Faltejsek, ale případ z Oklahomy zcela přesahuje meze.

Rvačka žokejů v Remington Parku v Oklahoma City. Do sebe se pustili James Flores (ve světlém) a Omar Reyes.

 
Článek

Bitka jezdů ve Filadelfii. V akci Eriluis Vaz a Ademar Santos

Podle zámořských médií není jasné, proč se do sebe žokejové James Flores (ve světlém) a Omar Reyes pustili jako v ringu. Nebo jako koně.

Nezůstalo jen u boxu, došlo i na pokusy o kopance. Výhrůžky a nadávky byly samozřejmostí. Nikdo z kolegů neměl odvahu se vmísit do nevídané řežby, teprve mohutný policista zjednal pořádek, i když ani jemu se to napoprvé nepovedlo. Šlo to ztuha, i když žokejové jsou vyloženě lehké váhy.

Zatímco Reyes se jevil jako úspěšnější v boxu, na trati byl lepší jeho soupeř. V tamním žokejském žebříčku je Flores jasně lepší s 16 vítězstvími (ze 70 startů), Reyes má jen tři triumfy (40 startů). Flores byl za extempore pokutován pěti sty dolary, soupeř si na trest počká.

Zatímco tenhle konflikt se ven dostal jen díky videu a stal se hitem, odehrály se v minulosti i jiné bitky přímo před zraky diváků.

Žokejové Calvin Borel a Javier Castellano si to rozdali při vyhlášení po Breeders' Cup Marathonu v Churchill Downs. Aspoň počkali na konec dostihu... Při Parx Racing v témže roce ve Filadelfii se jezdci Eriluis Vaz a Ademar Santos začali mlátit dokonce při samotném dostihu. To ostatně ukazují další videa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články