Hlavní obsah

Neuvěřitelná síla! Čech navážil 167 kilo, pak předvedl úžasnou show

Praha

Česká síla slavila u klokanů. Třetí ročník prestižní soutěže Big Dogs v Austrálii vyhrál 167 kilový Petr Petráš, který navíc dodržel jeden slib. Zvítězil a požádal přítelkyni Denisu přímo na pódiu o ruku. Předtím se ale zapotil. Dřepnul 450 kilo, na lavičce vytlačil 280 kilo a v mrtvém tahu si připsal 390 kilo, celkem 1120 kilogramů! Tohle ve Victorii předvedl muž, který se živí jako řidič náklaďáku.

Český silák Petr Petráš v akci

 
Článek

Žádost o ruku v podání nejsilnějšího muže světa

Soutěž se konala ve městě Frankston v divadle Franston Arts Center. Příprava českého trojbojaře šla podle plánu a vzhledem k tréninkovým výsledkům byla šance získat zlato na Big Dogs a překonat nejlepší absolutní výsledek světa - 1140 kg Rusa Andreje Malanicheva. Nakonec 20 kilo chybělo k vyrovnání rekordu.

Nervozita sehrála své. Ta se nejvíce projevila po prvním pokusu na dřepu (425 kg), který se ideálně nepovedl, jakmile se český silák dostal do zákulisí, pokračoval na toalety. Přesto se dokázal zkoncentrovat a zapsal 450 kilo.

Další disciplínou byl benchpress, tady bylo jasné, že Čech může dominovat, protože patří k nejlepším na světě. První pokus 270 kg zvládl s přehledem, na druhý pokus si nechal naložit neskutečných 280 kg a stejně jako předešlý pokus byl i tento platný. Třetí pokus 285 kg ale už nedotlačil.

Zbývala poslední kategorie - mrtvý tah. První pokus 370 kilo byl rychlý a lehký. Druhý pokus a váha 390 kilo. Ta rozhodla o vítězství a zároveň šlo o překonání dosavadního rekordu (1115 kg) českého reprezentanta.

"Petráš se stal nejlepším trojbojařem světa. Byl tak překvapený, že tomu nemohl uvěřit. Po vyhlášení navíc požádal svou přítelkyni Denisu o ruku, protože před třemi roky, když dostal první pozvánku na závod Big Dogs, slíbil, že pokud zde vyhraje, poklekne. Stalo se," napsal Sport.cz František Brejcha z Czech Republic Strongman Federation.

A ona souhlasila.

Reklama

Související témata: