Hlavní obsah

Ragbyový svaz odvolal reprezentačního kouče Pretoriuse

Praha

Vedení České rugbyové unie (ČSRU) odvolalo reprezentačního trenéra a sportovního ředitele Phila Pretoriuse. Výkonný výbor své rozhodnutí oznámil bez uvedení důvodů na oficiálním webu ČSRU, s jihoafrickým koučem ukončil spolupráci s okamžitou platností.

Foto: rugbyunion.cz

Česká ragbyová reprezentace (v bílém) v utkání proti ambasadorům z Nového Zélandu. Ilustrační snímek.

Článek

"Řízením sportovního úseku byl dočasně pověřen Daniel Beneš, jehož zodpovědností je sestavení realizačního týmu mužů pro zápas se Švýcarskem. Složení trenérského týmu je v tuto chvíli v řešení," uvedl v prohlášení prezident ČSRU Pavel Chaloupka.

Pretorius působil u české reprezentace od podzimu 2017 a vedl národní tým v zápasech druhé divize ME. V nich jeho svěřenci zvítězili ve třech domácích utkáních nad Polskem, Švýcarskem a Moldavskem, s Portugalskem a s Nizozemskem prohráli a v divizi skončili třetí.

Nový ročník soutěže Češi nezačali dobře. Prohráli ve Zlíně s Polskem 22:41 a v Litvě podlehli domácím ragbistům 10:30. Už bez Pretoriuse odehrají 10. listopadu 2018 třetí zápas ve skupině. Tým by ve Švýcarsku mohli vést někdejší několikanásobní ragbisté roku Roman Šuster, Miroslav Němeček a Martin Jágr.

Reklama