Hlavní obsah

Fanoušek během zápasu zmizel. Policie potvrdila jeho smrt

San Francisco/Praha
Aktualizováno

Příběh o záhadném zmizení sportovního nadšence má smutný konec. Ian Powers, voják a příznivec týmu San Francisco 49ers, při zápasu ligy amerického fotbalu proti New York Giants v průběhu závěrečné čtvrtiny sdělil své přítelkyni a dvěma dětem na tribuně, že si potřebuje odskočit na toaletu. Od té doby ho jeho nejbližší nespatřili. A živého už ani nespatří.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Sterling Shepard (vpravo) z New York Giants při vítězném touchdownu, D.J.Reed ze San Francisca 49ers dorazil pozdě.

Článek

Policejní složky po více než týden trvajícím pátrání oficiálně potvrdily, že utonulý muž nalezený rybáři v městském přístavu pouhé tři kilometry od stadionu, je skutečně pohřešovaný Powers. Pitva žádné cizí zavinění neodhalila. O Powersově smrti informoval na sociálních sítích také jeho strýc Sean Patrick.

Podle policejního protokolu byl dvaatřicetiletý fanoušek opilý, při cestě ze stadionu ztratil orientaci a spadl do řeky. Jeho tělo bylo nalezeno až o několik dnů později v přístavu.

Bezpečnostní kamery na Levi´s Stadium jej minulé pondělí zachytily, jak s pohledem upřeným na mobil opouští stadion a míří směrem k parkovišti. Tam ze záběrů zmizel. Krátce poté ještě přítelkyni zavolal a domluvili se na místě, kde se setkají po zápase. Na schůzku už ale Powers nedorazil.

Přivolaní policisté nalezli mobil pohřešovaného poblíž jeho vozu na parkovišti. Od té doby horečně po Powersovi pátrali a o pomoc požádali i veřejnost.

Reklama