Hlavní obsah

Parkurová paráda bude v Praze i za rok

Elitní parkurový závod Prague PlayOffs se v Praze uskuteční i v příštím0 roce. Stejně jako letos zde vyvrcholí série Global Champions League a Global Champions Tour. Na dnešní tiskové konferenci to řekl šéf organizačního výboru akce Jan Andrlík.

Foto: Josef Malinovský

Anna Kellnerová na koni Silverstone při závodě v Monaku.

Článek

Premiérový ročník, který se v pražské O2 areně uskuteční od čtvrtka do neděle, tak může být začátkem tradice. "Máme jistotu, že v roce 2019 se budou Prague Playoffs konat znovu v Praze," řekl Andrlík. Je přesvědčen, že tento vrcholný podnik pomáhá rozvoji jezdeckého sportu v Česku.

Stejný názor zastává i Aleš Opatrný, jeden ze dvou českých jezdců, kteří v Praze tento týden mohou závodit. "Když má Česká republika šanci uspořádat něco takového v Praze, tak je to samozřejmě skvělá věc," řekl novinářům.

Pochvaloval si zázemí Czech Equestrian Teamu, který tuto akci pořádá a jehož členkou je i Anna Kellnerová. "Mám šanci za něj jezdit už čtyři roky. Když to vezmu na jeho začátku a teď, tak ten sport v Čechách strašně roste, zlepšuje se," doplnil Opatrný.

Jednorázová soutěž na závěr seriálu je novinkou. Na odměnách se během čtyř soutěžních dnů v Praze rozdělí skoro 12 milionů eur (přes 300 milionů korun). "Máme tradiční sport, což je dobré, a tradici musíme ponechat, ale musíme být inovativní jako ostatní sporty. Proto jsme přišli s PlayOffs," vysvětlil zakladatel a šéf seriálu Global Champions Jan Tops, člen vítězného nizozemského parkurového týmu z OH 1992.

Reklama