Hlavní obsah

Fakír a Silverstone G napodobí Šemíka. Skákat budou přes Karlův most a orloj

Aktualizováno

Ve středu večer si poprvé účastníci Global Champions Prague PlayOffs 2018 vyzkoušejí speciální písek v O2 areně a seznámí se s překážkami. „Každý závod má nějaké speciální, spojené s daným místem. V Praze budeme skákat přes Karlův most a Staroměstský orloj. Překážky si prohlédneme až ve středu večer, protože výrobce je dodal těsně před závodem. Poprvé se také sejdeme jako tým a řekneme si strategii na čtvrteční čtvrtfinále,“ řekl český jezdec Aleš Opatrný, který půjde do boje se svým nejlepším koněm Fakírem. Snad jen s tím rozdílem, že Šemík dle pradávné legendy skákal z vyšehradské skály, zatímco on bude překonávat makety jiných pražských dominant.

Nejlepší parkuroví jezdci budou v Praze skákat přes pražské památky.Video: Sport.cz, Global Champions

 
Článek

„Večer musí všechny týmy nahlásit jména tří jezdců. U nás už je víme, ale říct je nemohu,“ pravil Opatrný tajemně odpoledne. Každý tým může nominovat čtyři jezdce, tři pak na konkrétní den. Na další může manažer nominaci změnit. V kuloárech kolem stájí se mluvilo o tom, že Opatrný a Anna Kellnerová jsou v nominaci na čtvrteční čtvrtfinále. Kellnerová má k dispozici dva koně, ale jet chce s osvědčeným Silverstonem G. Na čtvrtek byl nominován také Švéd Peder Fredricson. Čtvrtým členem týmu je Belgičan Niels Bruynseels, který nakonec pro úvod nastoupí místo Opatrného.

Ve čtvrtek se ve čtvrtfinále utká dvanáct týmů, které skončily v celoroční soutěži na 5. až 16. místě. Osm jich postoupí do pátečního semifinále a přibydou k nim první čtyři z celoročního seriálu. „Všichni členové týmu, jezdci i koně, jsou v dobré formě. Věřím, že postoupíme nejen do pátečního semifinále, ale i do nedělního finále,“ přál si Opatrný, který se s kompletním týmem potkal až na středeční večeři.

„Ta slouží k tomu, abychom si řekli, v jakém pořadí pojedeme, kdo začne a kdo na sebe vezme tlak toho posledního. Zkusil jsem si všechno, první, druhý i poslední. Někdy vyšlo lépe to, jindy ono. Rád se toho tlaku na posledního jezdce týmu vzdám, vždyť tu máme mistra Evropy a olympijského medailistu,“ pravil s úsměvem český jezdec a myslel tím hvězdného Švéda Pedera Fredricsona.

Program v O2 areně
Čtvrtek 13. 12.
15.30 h.:
otevření,
17.00:
rámcová soutěž (překážky do 150 cm)
19.20:
slavnostní zahájení
21.00:
čtvrtfinále Prague PlayOffs týmů
Pátek 14. 12.
12.00:
začátek rámcových soutěží na překážkách od 130 do 150 cm
18.10:
zábavný program
21.00:
semifinále Prague PlayOffs týmů.
Sobota 15. 12.
9:00:
rámcové soutěže
12.15:
program pro rodiny s dětmi
15.00:
rámcové soutěže
18.20:
zábavný program
20.30:
Super GP jednotlivců
Neděle 16. 12.
9.00:
rámcové soutěže
14.30:
finále Prague PlayOffs týmů
17.40:
zábavný program

Reklama

Související témata: