Hlavní obsah

Tyson byl zatčen za řízení v opilosti a držení drog

SCOTTSDALE

Slavný boxer s kontroverzním životním stylem Mike Tyson má znovu problémy se zákonem. Čtyřicetiletý bývalý šampion byl v pátek nad ránem zatčen za řízení pod vlivem alkoholu a držení drog. O několik hodin později byl Tyson propuštěn na svobodu, aniž musel zaplatit kauci.

Foto: ČTK/EPA

Mike Tyson.

Článek

Někdejší hvězdu profesionálního ringu zadržel policista před druhou hodinou ranní poté, co ho Tyson cestou z nočního klubu ve Scottsdale málem přejel. "Vypadal, že není úplně ve formě, a souhlasil s testem na přítomnost alkoholu v těle," řekl agentuře AP seržant Larry Hall, jenž boxera zatkl.

Po důkladné prohlídce policisté našli u Tysona i v jeho autě kokain. Někdejší šampion v těžké váze všech čtyř hlavních boxerských organizací se pak u soudu přiznal, že drogu užívá a je na ní prý závislý. Podmínkou jeho propuštění je, že až do vyřešení případu nebude brát drogy ani pít alkohol, rovněž nesmí opustit Arizonu. Pravidelně musí podstupovat testy na přítomnost drog v těle.

Nynější zatčení je jen dalším z Tysonovy řady kriminálních deliktů, z nichž nejvážnější bylo odsouzení za znásilnění, které "Železnému Mikovi" vyneslo tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama