Hlavní obsah

České curlerky nepojedou na Nový Zéland bojovat o MS. Hrát nebudou ani Norky

Praha

České curlerky se nezúčastní kvalifikace mistrovství světa na Novém Zélandu. Tým skipky Anny Kubeškové se tak rozhodl vzhledem k dopravní náročnosti i z osobních důvodů. Stejný krok učinily i norské reprezentantky.

Foto: Sport.cz

Skipka českého curlingového týmu Anna Kubešková.

Článek

Češkám se na loňském mistrovství Evropy nepodařilo vybojovat přímý postup na březnový světový šampionát v Dánsku. Osmým místem si ale zajistily start v nově zavedené kvalifikaci, která se koná od 18. ledna na Novém Zélandu.

Na jižní polokouli však nepocestují. Ve zpravodaji SKIP Českého svazu curlingu jako důvody uvedly extrémní dopravní náročnost, výpadek tréninkového a soutěžního rytmu, a také řešení osobních, studijních a pracovních záležitostí.

Výkonný výbor svazu se rozhodl, že náhradní tým místo Kubeškové a spol. nenominuje. Muži se z nižší divize ME nedostali ani do kvalifikace o MS.

Letošní mistrovství světa nemá vliv na boj o premiérový český start v curlingu na olympiádě. Do Pekingu 2022 se dá projít z MS v letech 2020 a 2021. Za dva roky se uskuteční i olympijská kvalifikace, v které mají Češky právo startu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články