Hlavní obsah

Německé sáňkařky po 21 letech nevyhrály domácí závod

Po 21 letech německé sáňkařky nevyhrály klasický závod v rámci Světového poháru na domácí dráze. V silném sněžení v Altenbergu, kde byla nakonec druhá jízda zrušena, se prosadila senzačně Italka Sandra Robatscherová. Až za ní se ztrátou devíti setin sekundy skončila olympijská vítězka a mistryně světa Natalie Geisenbergerová.

Foto: Pavel Lebeda/ČOV

Saně - archivní záběr české sáňkařky Noskové.

Článek

"Podmínky nebyly regulérní. Podle mě se měli rozmyslet, jestli takový závod měl vůbec smysl. A taky nerozumím tomu, proč se první jízda jela a druhá už ne. Protože podmínky se už nezměnily," komentovala dnešní loterii v chumelenici Geisenbergerová, jež vyrazila na zasněženou trať mezi posledními.

Pro třetí místo si dojela Ruska Viktoria Děmčenková, která před necelým měsícem měla těžkou nehodu v Königssee a v bezvědomí ji z trati odvezla sanitka. Tehdy utrpěla poranění mozku.

Jen ve sprintu se výjimečně stane, že v Německu nevyhrají domácí sáňkařky. Tři závody před koncem míří za celkovým prvenstvím favoritka Geisenbergerová. Odpolední závody štafet byly v Altenbergu zrušeny.

SP v jízdě na saních v Altenbergu (Německo) - ukončeno kvůli silnému sněžení po první jízdě:
Ženy:
1. Robatscherová (It.) 59,932,
2. Geisenbergerová (Něm.) -0,090,
3. Děmčenková (Rus.) -0,246.
Průběžné pořadí SP (po 9 z 12 závodů):
1. Geisenbergerová 782,
2. Taubitzová (Něm.) 651,
3. Britcherová (USA) 506,
...46. Maršíková (ČR) 12.

Reklama