Hlavní obsah

Mendrek a Švábíková jsou domácími šampiony v badmintonu

Adam Mendrek a Tereza Švábíková se v Plzni stali českými šampiony v badmintonu. Zatímco třiadvacetiletý Mendrek získal premiérový titul, osmnáctiletá Švábíková triumfovala už potřetí za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Badmintonista Adam Mendrek na archivním snímku.

Článek

Turnajové dvojce Mendrekovi ve finále vzdal ve druhém setu Jan Fröhlich, který v semifinále vyřadil hlavního favorita Milana Ludíka. V boji o titul ale prohrál první set jasně 10:21 a ve druhém odstoupil kvůli zranění při vedení 14:13.

Osmatřicetiletý Fröhlich, startující na divokou kartu, musel předčasně vzdát snahu o jedenáctý titul v kariéře. Mendrek prvenstvím napodobil po 22 letech svého otce.

Švábíková potvrdila roli nasazené jedničky a po vítězství nad dvojkou Zuzanou Pavelkovou 21:11, 21:14 završila mistrovský hattrick. Smíšenou čtyřhru vyhráli Jakub Bitman s Alžbětou Bášovou a jako první čeští badmintonisté ovládli domácí šampionát podesáté za sebou.

Bášová pak vyhrála čtvrtým rokem po sobě i čtyřhru s Michaelou Fuchsovou a dva tituly pro ni představovaly tečku za povedeným víkendem, během nějž byla v Plzni vyhlášena badmintonistkou roku. Mezi muži získal ocenění Jan Louda, jenž na šampionátu obhajoval titul, ale v semifinále ho vyřadil Mendrek.

MČR v badmintonu v Plzni - finále:
Muži:
Dvouhra:
Mendrek (2) - Fröhlich 21:10, 13:14 skreč
čtyřhra:
Janáček, Švejda (1) - Bitman, M. Hubáček (5) 2:1 (15, -16, 21)
Ženy:
Dvouhra:
Švábíková (1) - Pavelková (2) 2:0 (11, 14)
čtyřhra:
Bášová, Fuchsová (1) - Lajdová, Šikalová (2) 2:0 (11, 12)
Smíšená čtyřhra:
Bitman, Bášová (1) - Drančák, Lojdová (5) 2:0 (20, 18)

Reklama