Hlavní obsah

New England Patriots - Los Angeles Rams 13:3Super Bowl: Po defenzivní bitvě slaví tým New England Patriots

Atlanta/Praha
Aktualizováno

Slavný Super Bowl získal tým New England Patriots a je králem NFL, když vyhrál nad Los Angeles Rams 13:3. Hvězdný Tom Brady tak slaví svůj šestý triumf v zámořské lize amerického fotbalu.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Super Bowl slaví tým New England Patriots a v jeho dresu i legendární Tom Brady (12).

Článek
Fotogalerie

Nemusíte být zrovna fanouškem amerického fotbalu, ale tenhle zápas je v Americe naprostá jednička. Ustupují mu slavní konkurenti, když se hraje Super Bowl, volno mají v hokejové NHL i basketbalové NBA. Za reklamy v utkání se platí horentní sumy a fanoušci jsou ochotní dát za vstupenku na utkání hotový poklad.

K vidění byla tentokrát hodně defenzivní partie, v níž měli nakonec navrch hráči New England Patriots. K vidění byl dokonce jen jeden touchdown, což ze Super Bowlu udělalo nejdefenzivnější partii v historii. Dosavadní rekord ohledně nejnižšího skóre platil od roku 1973, kdy Super Bowl skončil výsledkem 14:7. "Naše obrana hrála neuvěřitelně. Její nejlepší výkon za celou sezonu," chválil spoluhráče Tom Brady. "Už nás nebavilo poslouchat, že náš tým je jen Brady," prohlásil s úsměvem lídr obrany Dont'a Hightower.

Největší pozornost na sebe poutal quarterback vítězů Brady. Ten se stal nejúspěšnějším hráčem historie NFL a ve 41 letech také nejstarším quarterbackem, který kdy pozvedl trofej Vince Lombardiho. Tým New England Patriots vyrovnal šestým triumfem v Super Bowlu dosavadní rekord Pittsburghu. U všech vítězství Patriots v zámořské lize byl právě Brady.

"Nemohu uvěřit tomu, že jsme opět šampiony Super Bowlu. Přál bych si, abychom hráli lépe v útoku, ale hlavní je, že jsme vyhráli," prohlásil Brady, který odmítl spekulace o možném konci kariéry. Už dříve naznačil, že hodlá pokračovat. "Nic se nemění," dodal.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Konec snu. Hráči Los Angeles Rams musí zapomenout na slavný Super Bowl, podlehli týmu New England Patriots.

"Celý rok jsme vyhrávali jako tým. Tohle byl nejtýmovější výkon v Super Bowlu, jakého jsem se kdy účastnil," prohlásil Rob Gronkowski, jedna z hvězd Patriotů. Na rozdíl od Bradyho by mohl ukončit svou kariéru, kterou ovlivnila řada zranění. "Teď to nechci řešit, ale chci slavit. Pak uvidíme," uvedl.

Super Bowl, finále NFL v americkém fotbale v Atlantě:
New England Patriots - Los Angeles Rams 13:3 (0:0, 3:0, 0:3, 10:0)

Reklama