Hlavní obsah

Neztrácej naději, povzbuzuje Ledeckou šestinásobná olympijská medailistka

Inzell

Společně si užívaly aplaus tisíců diváků na Staroměstském náměstí, když se minulý rok v únoru vrátily ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Na podiu před nadšenými fanoušky oslavovaly úspěch v bitvách pod pěti kruhy. Zatímco pro Ester Ledeckou byly dvě zlaté medaile premiérovými umístěními na stupních vítězů při olympijských hrách, pro Martinu Sáblíkovou představovalo stříbro z pětikilometrové trati už šestou medaili do olympijské sbírky čítající rovněž tři zlata, další stříbro a jeden bronz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martina Sáblíková (vlevo) a Ester Ledecká patří k největším ikonám českého sportu

Článek

Obě české reprezentantky v zimních sportech následně zůstaly ve spojení. A když Sáblíková, chystající se v německém Inzellu na mistrovství světa na jednotlivých tratích, viděla úterní vystoupení Ledecké na světovém šampionátu ve Švédsku a následné zklamání dvojnásobné olympijské šampionky, poslala jí alespoň prostřednictvím mobilního telefonu povzbudivou zprávu.

„Psala jsem Ester, že pokaždé člověk prostě nemá superden," vyprávěla Sáblíková, jak se snažila o osm let mladší kamarádku povzbudit. „Doplnila jsem, že moc dobře vím, jak moc se sportu věnuje a co mu obětuje, aby tudíž neztrácela naději," říkala česká reprezentantka v rychlobruslení.

Sama si prožila složité období, když po letech plných úspěchů přišel výsledkový pokles způsobený vleklými zdravotními problémy. „Člověk bere jako samozřejmost, když se daří. Až v okamžiku, kdy se všechno obrátí, si uvědomí, kolik je za cestou na vrchol práce a odříkání, aby všechno vyšlo. Je strašně těžké udržet se na úplném vrcholu a bojovat pravidelně o medaile, když výkonnost může poznamenat i rýma, obyčejné nachlazení či spoustu dalších naprosto titěrných faktorů," vysvětlovala Sáblíková, v jakém duchu apelovala na sebevědomí Ledecké.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články