Hlavní obsah

Hráčem roku amerického fotbalu se stal posedmé Jan Dundáček

Praha

Jan Dundáček je tak trochu jako legendární zpěvák Karel Gott. Mezi hráči amerického fotbalu v České republice totiž neohroženě vládne. Quarterback Prague Black Panthers ovládl anketu Česká asociace amerického fotbalu již posedmé. V rámci devátého ročníku galavečera Hráč roku skončil na druhém místě jeho spoluhráč Jan Štiegler a třetí byl Jakub Smutný z Pardubic. Do síně slávy ČAAF vstoupili Jan Vrba a Filip Hobza.

Foto: ČAAF

Jan Dundáček, quarterback Prague Black Panthers ovládl anketu Česká asociace amerického fotbalu o Hráče roku.

Článek

„Celému týmu patří ohromný dík. Bez něj se tyto ceny vyhrávat nedají. Kdybych neměl ofenzivní lajnu, receivery, obranu a trenéry, tak nemám nic a mohu si házet do sítě," prohlásil Dundáček po převzetí ceny.

Přestože americký fotbal patří mezi týmové sporty, tak na mozky týmu quarterbacky je upřena vyšší pozornost. „Nejsem moc zastáncem individuálních ocenění v kolektivních sportech a v americkým fotbale to platí dvojnásob. Je však pravdou, že quarterback je vidět víc, což je patrné také v americké lize NFL," doplnil Dundáček, který se rozloučil v českou Bitters ligou.

Úspěšný quarterback po vítězství v Czech Bowlu sice oznámil konec kariéry, nakonec se však ještě rozhodl pro působení ve Znojmě, kde bude hrát třetí rakouskou ligu. „To rozhodnutí nebylo jednoduché. Já jsem opravdu chtěl skončit s fotbalem, protože časové vytížení je obrovské," přiznal.

Prague Black Panthers proměnili ještě dvě nominace v zisk ocenění. Juniorem roku se stal Ondřej Mička, který se svými výkony dostal i do seniorské reprezentace. Hráčkou roku je Radka Dlabolová. Nejužitečnějšími hráči Bitters ligy byli vyhlášeni Američané. V útoku to byl Michael Lindsey z Brna Sígrs, který pomohl dotáhnout nováčka ligy až do semifinále. Za obranu Erik Hulman, jenž hrál za Pardubice. Ten si v základní části připsal nejvíce skládek soupeře.

Síň slávy České asociace amerického fotbalu se rozrostla o dva nové členy. Jan Vrba si místo mezi elitou amerického fotbalu vysloužil dlouholetým působením v klubu Prague Panthers, se kterými získal dvanáct mistrovských titulů. Filip Hobza je dlouholetým předsedou asociace, stál i u zrodu amerického fotbalu v Česku.

Hráč roku (galavečer České asociace amerického fotbalu)
Hráč roku
1. Jan Dundáček (Prague Black Panthers)
2. Jan Štiegler (Prague Black Panthers)
3. Jakub Smutný (Pardubice Stallions)
Hráčka roku
1. Radka Dlabolová (Prague Black Cats)
2. Nečasová Alžběta (Brno Amazons)
3. Nikola Vokurková (Příbram Bobcats)
Offensive MVP Bitters ligy
1. Michael Lindsey (Brno Sígrs)
2. William Young (Prague Black Panthers)
3. Douglas Webster (Pardubice Stallions)
Defensive MVP Bitters ligy
1. Erik Hulman (Pardubice Stallions)
2. Tyrone Clark (Brno Sígrs)
3. Matt Vinal (Prague Black Panthers)
Junior roku
1. Ondřej Mička (Prague Black Panthers)
2. Vít Bezecný (Budweis Hellboys)
3. Martin Mandík (Prague Black Panthers)
Síň slávy ČAAF doplnili Jan Vrba a Filip Hobza

Reklama