Hlavní obsah

Dvořák zakončil sezonu SP sedmým místem ve čtyřbobech

Calgary

Dominik Dvořák zakončil životní sezonu Světového poháru sedmou pozicí v závodě čtyřbobů v Calgary. Stejné umístění patřilo českému pilotovi, jehož v posádce doplnili Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek, i v konečném pořadí seriálu. Nedělní výhrou na olympijské dráze z roku 1988 potvrdil celkové vítězství Francesco Friedrich z Německa.

Foto: Sport.cz

Český čtyřbob se připravuje na svou jízdu. Úplně vpravo pilot Dominik Dvořák.

Článek

Dvořák, jenž v Calgary letos startuje poprvé, ztratil na Friedricha v součtu dvou jízd 83 setin sekundy. Šestadvacetiletý pilot tak vylepšil výsledek ze soboty, kdy byl v Kanadě spolu s Noskem jedenáctý ve dvojbobech. V této kategorii však česká dvojice obsadila celkově čtvrtou pozici.

Nejlepším Dvořákovým umístěním ve čtyřbobech byla pátá příčka z lednového závodu v Innsbrucku.

Foto: Sport.cz

Soustředěný výraz pilota českých bobistů Dominika Dvořáka.

Bobová a skeletonová sezona vyvrcholí mistrovstvím světa, jež začne v pátek na jiné kanadské olympijské dráze ve Whistleru. V roli jasného favorita bobových soutěží do ní půjde Friedrich, jenž v generálce v Calgary zvítězil před dalšími německými posádkami Nica Walthera a Johannese Lochnera.

Dvojnásobný olympijský vítěz z Pchjongčchangu ovládl celkové pořadí obou kategorií a z celkem šestnácti závodů SP vyhrál třináct. Ve dvojbobech Friedrich za celou sezonu přemožitele nenašel.

Reklama

Související témata: