Hlavní obsah

Nový song pro šampionku. Po Plíškové má vlastní píseň i Sáblíková

Další píseň pro českou sportovkyni! Martina Sáblíková má za sebou nespočet úspěchů na rychlobruslařské dráze. Naposledy o víkendu v Calgary vylepšila světové rekordy na 3000 a 5000 metrů a na šampionátu ve víceboji získala jubilejní dvacátý mistrovský titul. Hvězdná kariéra české rychlobruslařky teď dostala i hudební podklad. Do oslavné ódy se pustil písničkář Pavel Volodkovič.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Martina Sáblíková po triumfu při MS ve víceboji v Calgary.

Článek

Sáblíková v Calgary doslova zářila. Její dva světové rekordy neunikly skladateli pozitivních písní Volodkovičovi. Ten je tak po Felixovi Telekem druhým zpěvákem v krátké době, který svou tvorbu spojil s českou sportovkyní.

Zatímco Teleke se ve svém textu o Plíškové nebál s humorem zabrousit do kontroverzních témat, nová píseň Volodkoviče brnká své kytarové tóny spíše na citovou strunu. Zbrusu nová písnička pro českou Ledovou královnu nese název Martina Sáblíková.

„Ten svůj život zasvětila tomu, čemu věřila," zpívá se v novém songu. „Měla také to své štěstí, nebesa jí střežila," notuje písničkář svůj pohled na veleúspěšnou kariéru české rychlobruslařské hvězdy. Uvidíme, na koho si čeští umělci při své tvorbě políčí příště.

Líbí se Vám nový song pro českou šampionku Martinu Sáblíkovou?
Ano
34,3 %
Ne
65,7 %
Celkem hlasovalo 2131 čtenářů.

Reklama