Hlavní obsah

Boxer Kličko bezpečně obhájil profesionální tituly

Vladimir Kličko zůstal profesionálním mistrem světa v těžké váze podle organizací IBF a méně prestižní IBO. Třicetiletý a dvoumetrový Ukrajinec při dnešní obhajobě v německém Mannheimu nedal šanci americkému vyzyvateli Rayi Austinovi a porazil jej už ve druhém kole technickým knokautem.

Článek

Kličko slavil 48. triumf mezi profesionály z 51 utkání, Austinovi připravil čtvrtou porážku. "Můj soupeř toho před zápasem hodně namluvil, ale ukázalo se, že byl dokonce pomalejší než třeba moji sparingpartneři," nechal se slyšet Kličko po přesvědčivém vítězství.

Vedoucímu muži žebříčku IBO nedal šanci. O šest let staršího soupeře ihned zatlačil do obrany, třebaže pořádné údery si schoval až do druhého kola. Když z něj uplynulo sotva půldruhé minuty, poslal Austina třemi levými háky k zemi a zápas ukončil.

Po úspěšné obhajobě bude Kličko, jemuž v sobotu dělal sekundanta o pět let starší bratr a bývalý šampioón svazu WBC Vitalij, podle svých slov nadále usilovat o sjednocovací duel se šampiónem některé ze tří prestižních organizací WBA, WBC a WBO.

Reklama