Hlavní obsah

Konečného čeká obhajoba titulu WBO, v Teplicích se utká se Silvou

TEPLICE

První obhajoba interkontinentálního titulu organizace WBO čeká 7. dubna předního českého profesionálního boxera Lukáše Konečného. Jeho soupeřem v superwelterové váze do 69,85 kg bude na teplickém zimním stadionu Brazilec Luciano Silva, který vlastní titul stejné organizace v Latinské Americe.

Článek

Konečného manažer Ulf Steinforth ze stáje SES vybral Silvu z trojice kandidátů. "Hlavně proto, že je na žebříčku WBO na patnáctém místě, a pokud bych ho dokázal porazit, čemuž věřím, tak bych se mohl posunout hodně vysoko. Možná až na první místo," řekl Konečný ve čtvrtek, kdy byl jeho soupeř oficiálně na severu Čech představen.

Ústecký boxer, který má ve své sbírce dvě bronzové medaile z amatérského mistrovství světa, bude v Teplicích útočit na 34. výhru z 36 profesionálních zápasů. V případě úspěchu by se navíc zřejmě přiblížil zápasu o titul mistra Evropy či světa, vyloučena by nebyla ani odveta s Italem Michelem Piccirillem, jedním z dvojice boxerů, kteří jej dokázali v profiringu porazit. "A to bych si opravdu přál. On o ni ale asi moc nestojí," uvedl osmadvacetiletý Konečný.

Příprava v Magdeburku

O svém nadcházejícím soupeři toho moc neví. Pouze zná jeho bilanci - deset výher a jedna porážka. "Manažer mi slíbil, že zkusí sehnat kazetu s jeho zápasem, takže uvidím, jestli se mu to podaří. Spíše ale počítám s tím, že jej uvidím až před samotným duelem," podotkl Konečný, jenž stál naposledy v ringu v prosinci v Rakousku; tehdy si připsal bezproblémové vítězství nad Gyulou Zabouem z Maďarska.

Na zápas se Konečný připravuje střídavě v Magdeburku, kde má sídlo stáj SES, v Praze, kde vede lekce boxu pro zájemce, a doma v Ústí nad Labem. "Zatím vše probíhá bez sebemenších problémů," pochvaloval si. Starosti mu nedělá ani nos, který mu po jednom z minulých sparingů musel lékař opět sešít. "Pro jistotu ale používám velkou přilbu, která jej chrání. Nechci riskovat, aby to náhodou prasklo," sdělil Konečný.

V sobotu 7. dubna se na teplickém zimním stadiónu představí i řada dalších kvalitních boxerů z celého světa. České barvy budou zastupovat Michal Bilak a Miguel Velozo. "Celkem by galavečer měl obsahovat deset až dvanáct zápasů," dodal Konečný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články