Hlavní obsah

Sáblíková už v Calgary závodit nebude, ukončila sezónu

CALGARY

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se už nebude na dráze v Calgary pokoušet o vylepšení osobních rekordů na kratších tratích a definitivně ukončila svou životní sezónu. O dvojnásobnou mistryni světa se po jejím čtvrtečním rekordu na 10 000 metrů pokoušela viróza, a proto ji trenér Petr Novák z víkendových závodů odhlásil.

Foto: REUTERS/Shaun Best

Martina Sáblíková už letošní sezóně zamávala

Článek

Devatenáctiletá Sáblíková se po vrcholu sezóny, jímž bylo mistrovství světa v Salt Lake City, ještě v Calgary vybičovala k vylepšení svého maxima na neolympijské trati 10 000 metrů téměř o 20 sekund. Původně si chtěla na tradičně rychlém oválu zlepšit osobní a národní rekordy na kratších tratích, únava a počínající viróza však vítězku Světového poháru a mistryni Evropy donutily změnit program.

"Nebylo jí po ránu optimálně. A určitě nechci, aby se vracela do Česka po víkendu nemocná. Proto jsem se vydal do haly odhlásit ji ze zbývajících dvou závodů, pětistovky a kilometru," uvedl na oficiální internetové stránce Sáblíkové trenér Novák. Společně by se měli vrátit do Česka příští týden.

Reklama