Hlavní obsah

Kůrková: Teď mě čekají zkoušky a svatba

Karel FeltPrávo

Střelkyně Kateřina Kůrková má v poslední době napilno. Po třech letech se stala mistryní Evropy. Kromě tréninku před šampionátem se intenzivně věnuje studiu a na konci června jí kromě zkoušek čeká také svatba.

Foto: Archiv

Kateřina Kůrková se sestrou Alenou (vlevo) a otcem-trenérem Petrem Kůrkou.

Článek

Po třech letech jste se stala mistryní Evropy, ale máte i zlato a stříbro z MS a bronz z olympiády v Aténách. Dají se ty nejcennější medaile nějak srovnat?

Nedají, protože každý závod je jiný, ale ta finále se mi zdají čím dál tím těžší. Po psychické stránce to není snadné, zvláště když obhajujete první místo ze základního závodu.

Však jste také finále začala devítkou...

To ano, já se vždycky snažím udělat finále zajímavé (smích)... V základním závodě jsem nastřílela 399 bodů a dala do něj úplně všechny síly, na začátku finále mi pak chyběly. Naštěstí jsem se včas zkoncentrovala a před závěrečnou ránou už zase vedla o bod a najednou jsem pocítila nervozitu, abych to nepokazila. Bylo z toho ale 10,6 a titul.

Před šampionátem jste měla hodně napilno. Škola, příprava svatby, tréninky. Jak jste všechno stíhala?

Musela jsem se věnovat hlavně studiu. Přípravu svatby převzali rodiče, už máme ale i oznámení. Do toho tréninky, na nichž mi to nešlo. Ještě tři dny před závodem jsem střílela špatně a přiznávám, že na velký úspěch jsem v Deauville moc nemyslela. Ale bylo to spíš v hlavě...

Dalším vrcholem pro vás bude červencové mistrovství Evropy v malorážce?

Kdepak, do Španělska nejedu, protože s malorážkou teprve začínám. Hlavně mám v červnu zkoušky ve škole a na konci měsíce svatbu.

Kdy uvidíte snoubence, olympijského vítěze Emmonse?

Za čtrnáct dní letím na Světový pohár právě do USA, pak se s Mattem uvidíme i na dalších závodech v Sydney a Bangkoku.

Reklama