Hlavní obsah

Denkovová a Stavijski se dostali do čela soutěže tanečních párů

TOKIO

Obhájci titulu Albena Denkovová a Maxim Stavijski se na krasobruslařském mistrovství světa dostali do čela soutěže tanečních párů. Bulharští reprezentanti ve čtvrtek v Tokiu vyhráli originální tanec a předstihli Kanaďany Marie-France Dubreuilovou a Patrice Lauzona. Třetí jsou zatím stříbrní olympijští medailisté Tanith Belbinová a Benjamin Agosto z USA.

Článek

Denkovová se Stavijským za originální tanec v rytmu tanga získali 62,10 bodu a v této části soutěže o 25 setin bodu porazili Američany, kteří se díky tomu posunuli z pátého místa po povinném tanci až na průběžnou medailovou pozici. Kanaďané skončili v originálním tanci třetí a přišli o vedení z povinného tance.

O všem se však bude rozhodovat až v pátečních volných tancích, protože tři vedoucí páry od sebe dělí zanedbatelný rozdíl půl bodu. Bez šancí na medaili nejsou ani čtvrtí Rusové Oksana Domninová a Maxim Šabalin a pátí Francouzi Isabelle Delobelová a Rainer Schoenfelder, kterým výborný volný tanec v lednu vynesl evropský titul.

MS v krasobruslení (Tokio)
Taneční páry - po originálním tanci
1. Denkovová, Stavijski (Bul.) 99,52, 2. Dubreuilová, Lauzon (Kan.) 99,50, 3. Belbinová, Agosto (USA) 99,02, 4. Domninová, Šabalin (Rus.) 97,63, 5. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 96,02, 6. Chochlovová, Novickij (Rus.) 89,20.

Reklama