Hlavní obsah

Korbel stále neví, jestli bude na ME startovat mezi jednotlivci

BĚLEHRAD

Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel stále zvažuje svou účast v soutěži jednotlivců na mistrovství Evropy v Bělehradě. Šestatřicetiletý hráč si v nedělním osmifinálovém zápase s Řeckem obnovil zranění zad a další utkání českého týmu sledoval jen z lavičky.

Článek

Mužská dvouhra začíná ve čtvrtek, takže na rozhodování má Korbel ještě čas. "Každopádně se to malinko lepší. Beru prášky, jsem v klidu bez tréninku. Mám ještě dva dny na to, abych se rozhodl. Jedno vím jistě, pokud nebudu stoprocentně zdravotně v pořádku, tak hrát nebudu," řekl Korbel spolupracovníkovi ČTK.

Musel jen bezmocně sledovat, jak Češi v soutěži družstev prohrávali jeden zápas za druhým a sestoupili z elitní skupiny. "Jsem rozčarovaný z toho, co se nám přihodilo. Chtěli jsme bojovat o medaili a nakonec je z toho po neskutečných zdravotních problémech sestup z elitní výkonnostní skupiny. Je to skoro neuvěřitelné," litoval.

Vedle něj si v zápase s Řeckem poranil záda Tomáš Pavelka a krátce před klíčovým duelem o udržení s Portugalskem se totéž přihodilo Josefu Plachému. Korbel se snažil najít příčiny zdravotních problémů. "Určitě je toho víc, co může zdravotní stav hráčů ovlivnit. V posledních letech se neúměrně prodlužuje sezona. Hodně se cestuje, není tolik času na regeneraci, a když se to všechno sečte, může se stát to, co se nám přihodilo v Bělehradu."

Navzdory ojedinělé souhře nepříjemných okolností neskrýval Korbel rozčarování. "Řekl bych, ze některé věci byly hodně podceněné. Měli jsme útočit na medaile a místo toho jsme udělali pěknou ostudu," dodal.

Reklama