Hlavní obsah

Finále Fed Cupu mezi Australankami a Francií bude v Perthu

Perth

Finále letošního Fed Cupu mezi tenistkami Austrálie a Francie bude hostit Perth. Vyvrcholení týmové soutěže, kterou loni v Praze pojedenácté ovládly české tenistky, se na tvrdém povrchu odehraje 9. a 10. listopadu.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Australská tenisová jednička Ashleigh Bartyová.

Článek

Perth vyhrál interní soutěž o pořádání finále Fed Cupu nad Melbourne a Brisbane. V hlavním městě státu Západní Austrálie se od roku 1989 do letoška hrál na začátku sezony Hopmanův pohár smíšených družstev, jenž ale od příštího roku ustoupí nové soutěži ATP Cup.

Finále Fed Cupu se bude hrát v Perthu poprvé od roku 1971, o titul bojovaly Australanky na domácí půdě naposledy v roce 1978 v Melbourne.

Čekají od roku 1974

Australské tenistky jsou se sedmi triumfy třetí nejúspěšnější zemí Fed Cupu po USA (18) a České republice (11). Poslední titul ale získaly v roce 1974 a k ukončení dlouhého čekání by jim měla pomoci aktuální světová dvojka a vítězka Roland Garros Asleigh Bartyová. Francouzky, které v semifinále porazily přemožitelky českých šampionek z 1. kola Rumunky, budou usilovat o třetí trofej.

Finále v Perthu může být poslední v tradičním vyřazovacím formátu, protože Mezinárodní tenisová federace uvažuje o úpravě soutěže po vzoru Davis Cupu, jenž letos poprvé vyvrcholí finálovým turnajem pro více týmů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články