Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel nenastoupil kvůli zranění do dvouhry na ME

BĚLEHRAD

Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel nenastoupil na mistrovství Evropy do dvouhry kvůli zranění zad. To utrpěl hned v úvodním zápasu soutěže družstev s Řeckem a ve čtvrtek se definitivně rozhodl, že v Bělehradě nezasáhne ani do soutěže jednotlivců.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

Reprezentační trenér Tomáš Demek do poslední chvíle věřil, že bronzový medailista z evropského šampionátu v roce 2000 hrát bude. "Po dopolední rozehrávce se ale Petr rozhodl, že hrát nebude. On je prostě typem hráče, který pokud není stoprocentně v pořádku, tak hrát nejde. Ani po čtyřech dnech klidu a péči doktora Gavlase se ještě necítil úplně v pořádku, a tak k prvnímu kolu nenastoupil," řekl Demek spolupracovníkovi ČTK.

Do úvodního kola dvouhry tak z českých reprezentantů zasáhli Marek Klásek, Antonín Gavlas a Richard Výborný a všichni úspěšně prošli prvním kolem.

Pro Kláska byl nečekaně těžkým soupeřem mladý italský reprezentant Mihai Bobocica. Až v pátém setu se český hráč vrátil k úspěšné taktice a dovedl zápas do vítězného konce. "Důležité bylo dobře přijmout servis a pak zahrát poctivý topspin na faleš," uvedl Klásek.

Ani dodatečně přihlášený jednadvacetiletý Gavlas to s Ukrajincem Katkovem neměl lehké. První set dokonce prohrál, ale pak zvládl důležitý okamžik zápasu v koncovce čtvrté sady, když postupně odvrátil čtyři setboly a nakonec zvítězil 14:12. Nejlehčí roli měl zkušený Výborný, kterého Řek Konstantinos Papageorgiu trápil pouze v prvním setu.

Ve smíšené čtyřhře už oba české páry dohrály. Gavlas s Ivetou Vacenovskou ani Výborný s Hanou Bartošovou ve třetím kole na své soupeře nestačili.

ME ve stolním tenise:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Klásek (ČR) - Bobocica (It.) 4:2 (6, 9, -2, -4, 8, 5), Gavlas (ČR) - Katkov (Ukr.) 4:2 (-7, 3, 4, 12, -3, 10), Výborný (ČR) - Papageorgiu (Řec.) 4:0 (10, 8, 8, 6).
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Štrbíková, Vacenovská (ČR) - Polcanová, Čulafičová (Mak.) 3:0 (9, 3, 2), Pěnkavová, Bartošová (ČR) - Goncalvesová, Nevesová (Portug.) 3:0 (6, 8, 10).
Smíšená čtyřhra - 3. kolo:
Baum, Wu Ťia-tuo (Něm.) - Gavlas, Vacenovská 3:1 (3, -9, 3, 6), Grujič, Stefanová (Srb./It.) - Výborný, Bartošová 3:0 (5, 4, 9).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články